pondelok 15. júla 2013

ZEMIAKOVÁ HARUĽA



Kto by haruľu na Slovensku nepoznal a nemal rád, veď je to recept našich starých mám. Preto tento recept pridávam na svoj blog pod stránku Recepty našich predkov. V našej kuchyni veľmi obľúbený.



Suroviny: 1 kg očistených zemiakov, soľ mleté čierne korenie, 1 vajce, 1 lyžica sladkej smotany, 10 dg hladkej múky, majoránka, cesnak pretlačený a masť na pečenie.





9 komentárov:

  1. Hmm, nějak jsem dostala hlad:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. my tam dávame ešte trocha majoránky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj my ale som ju zabudla napísať :-D......OSPRAVEDLNUJEM SA ! aj Janke

      Odstrániť
  3. moze byt zaujimavy recept, ale ja si neviem harulu pravu slovensku predstavit bez cesnaku a majoranky . No vsade iny zvyk to je jasne dobru chut vsetkym... vyskusam mozno nam zachuti prave tato Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné že toto je pravá Slovenská haruľa aj s cesnakom aj s majoránkou.....už dopísané a ďakujem za upozornenie.

      Odstrániť
  4. Jaj.Mňam...Dlho som nemal ako žijem v cz.Asi keď si predstavim 15 rôčkov to bude...🤗

    OdpovedaťOdstrániť
  5. milujem zemiakové placky, škoda, že ste nedali postup

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-D však to je haruľa :-D len musím písať tak aby to prekladač vedel preložiť, na môj blog chodí po recepty veľa ľudí z rôznych krajín....placky preloží haruľu nie :-D

      Odstrániť