Suroviny: 500g bravčového mäsa, 5 plátkov staršieho chleba,
cibuľa 2 ks, cesnakové strúčky 3 ks, soľ, mleté čierne korenie, olej, 2 vajcia,
medvedí cesnak 30 listov, strúhanka a trošku mlieka (0,5-1 dl) na chleba.
Postup: Umyté mäso nakrájame na kocky, na kocky nakrájame
aj chleba a cibuľu. Chleba polejeme mliekom.
Pomletú zmes osolíme, okoreníme pridáme
vajcia a dobre premiešame.
Syrová omáčka.
Dve cibule nakrájame na jemno a na oleji popražíme.
Pokoreníme pridáme 1 strúčik pretlačeného cesnaku, vegetu, čierne mleté
korenie, soľ a 1 črievko taveného syru. Premiešame a chvíľočku popražíme.
V mlieku 450 ml rozmiešame 2 PL hladkej múky a vlejeme do syrovej
zmesi. Dobre premiešame necháme prejsť varom.