SUROVINY :
Cesto : 6 vajec , 6 poliev. lyžíc kryštálového cukru , 2 poliev. lyžice kakao , 5 poliev. lyžíc
polohrubej múky , 1 balenie kypriaceho prášku , 0,5 dl oleja . Cesto som piekla na plechu veľkosti 37x37 cm .
Smotanová pena : 500 ml šľahačkovej smotany , 1 prášková želatína , 1 poliev. lyžica medu .
Kakaová pena : 500 ml šľahačkovej smotany , 1 prášková želatína , 1 polievková lyžica medu , 2 pol. lyžice kakao .
Stružliny horkej čokolády na posypanie a rum na cesto .
POSTUP :
Bielka vyšľaháme šľahačom , pridáme kryštáľ cukor. Dobre vyšľaháme .
Pridáme kakao a olej .
Nezabudneme pridať aj žĺtky .
A nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva .
Dobre premiešame a cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pečenie . Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C . Pečieme 35 - 45 min. Po upečení ponecháme vychladnúť a papier na pečenie stiahneme dole .
Cesto pokropíme rumom .
Kakaová pena : 500 ml šľahačky vyšľaháme aj s medom .
Želatinu urobíme podľa návodu na obale , a letnú ju vmiešame do šľahačky . Kakaovú penu hneď natrieme na cesto a dáme stuhnúť do chladničky . Zatiaľ si urobíme smotanovú penu . Vlastne postup je ten istý ako pri kakaovej len bez kakaa .
Smotanovú penu natrieme rovnomerne na kakaovú a dáme stuhnúť do chladničky .
DOBRÚ CHUŤ !