Bravčovinky & Fašírka.
Suroviny: 500g bravčového mäsa, 5 plátkov staršieho chleba,
cibuľa 2 ks, cesnakové strúčky 3 ks, soľ, mleté čierne korenie, olej, 2 vajcia,
majoránka, strúhanka a trošku mlieka (0,5-1 dl) na chleba.
Postup: Umyté mäso nakrájame na kocky, na kocky nakrájame
aj chleba a cibuľu. Chleba polejeme mliekom.
Na mlynčeku striedavo melieme mäso, chleba , cibuľu a cesnak.
Pomletú zmes osolíme, okoreníme pridáme majoránku, tak 2 PL,
vajcia a dobre premiešame.
Ja robievam z väčšej dávky mäsa fašírku, tak sa mi
podaria dva niekedy aj tri valce.
Plech kde budeme piecť si potrieme olejom. Na podnos si
rovnomerne rozsypeme strúhanku. Z masy si urobíme valec a ten v tej
strúhanke obalíme.
Uložíme na plech, povrch popicháme vidličkou a pokropíme
vodou (pocapkáme vodu po povrchu fašírky) potom nám tak nepopraská.
Po upečení necháme dobre vychladnúť až potom fašírku krájame.
Dobrú chuť!