Suroviny: 6 vajec, 180 g práškového cukru, 80 g polohrubej múky, 1 prášok na pečenie, 50 g kakao, 0,5 dl oleja.
Plnka tvarohová: 3 bal. jemný tvaroh, 3 bal. vanilkový cukor. 5 poliev. lyžíc práškového cukru, kto má rád sladšie môže ešte cukor pridať podľa chuti. 1 pohár 0,7 dl broskyne, 1 a pol balenia želatíny.
Na vrch šľahačková smotana 250 ml, 1 bal. stužovač na šľahačku, 2 poliev. lyž. práškového cukru. Lúpané mandle na zdobenie.
Postup: Vnútro tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu. Z bielkov vyšľaháme sneh.
Múku, prášok na pečenie, kakao premiešame.
Po lyžičkách pridávame do vyšľahaných žĺtkov a premiešame. Pridáme olej, premiešame.
Nakoniec vmiešame vareškou vyšľahané bielka.
Vlejeme do formy a dáme piecť do vopred pred hriatej rúry na 170 C.
Broskyne odkožkujeme, ponecháme zopár kúskov na zdobenie a ostatné rozmixujeme ponorným mixérom.
Tvaroh, vanilkový cukor, práškový cukor a rozmixované broskyne zamiešame .
Korpus upečeného cesta rozrežeme priečne na tri rovnaké (hrúbkou) časti. Jeden dáme na dno tortovej formy polejeme ho jemne šťavou s kompótu (všetky tri). Ostatné dva zmenšíme na priemer 24 cm, 20 cm. Do plnky vmiešame želatínu urobenú podľa návodu. Preto chýbajú fotky postupu lebo rýchlo hustne plnka :-). Na korpus vo forme dáme tretinu plnky. Na to položíme korpus (do stredu) s priemerom 24 cm. Naň dáme polovicu plnky čo nám zostala a na to položíme korpus s priemerom 20 cm. Doplníme zvyšnou plnkou. Ponecháme 24 hod v chladničke stuhnúť.
Šľahačku vyšľaháme aj s cukrom a stužovačom .
Nanesieme ju na povrch torty a tortu ozdobíme.
DOBRÚ CHUŤ!