SUROVINY : vajcia 3 ks , cukor práškový 1 šálka, mlieko 1
šálka, olej 1/2 šálky, polohrubá múka 2 šálky, prášok na pečenie 1/2 balenia,
vanilkový cukor 1 balenie, 100 g lúpané mandle. 1 šálka = 2,5 dl
PLNKA : 1 balenie vanilkový puding, 2 -3 polievkové
lyžice kryštálového cukru a na polevu horká
čokoláda a Cera stužený tuk, 2 polievkové lyžice oleja.
POSTUP : Vajcia oddelíme žĺtka od bielok. Bielka vyšľaháme
samostatne. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame mlieko ,
olej , vanilkový cukor a múku zmiešanú spolu s práškom do pečiva. Do žĺtkovej hmoty vmiešame vareškou šľahané bielka a
sekané mandle. Dobre premiešame.
Formu si vymastíme a vysypeme hrubou múkou.
Vlejeme do foriem a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170
C - 30 min. Necháme vychladnúť.
Uvaríme si puding, podľa návodu na obale. Musí byť hustý.
Puding použijeme na zlepenie zajaca.
Čokoládu, olej a Ceru rozpustíme vo vodnom kúpeli a zajaca
polejeme polevou ( pomocou brčka ). J
Keď zaschne jedna strana, zajaca postavíme a aj na druhú
stranu pomocou brčka nanesieme čokoládu. Ozdobíme, ja som použila potravinársku
hmotu.
Malý zajko v tráve čupí,
sleduje jak jar sa budí.
Všetko živé sa raduje,
na Veľkú noc sa hotuje.
Privítajme sviatky jari,
nech sa všetkým dobre darí!