SUROVINY :
Rožky , mlieko , maslo 120 g , 4 vajcia , kryštálový cukor , práškový cukor na posypanie , vanilkovo- škoricový cukor , jablká 5 ks na hrubšie nastrúhané , tvaroh, hrozienka , rum , strúhanka na vysypanie formy a tuk na vymastenie formy , olej na potretie .
POSTUP . Rožky nakrájame na kolieska. Posypeme škoricovým cukrom. V mlieku rozpustíme maslo pridáme kryštálový cukor podľa chut , vajíčka 2 ks a rozšľaháme ich v mliek . Polejeme rožky a premiešame ( na 8 rožkov 500 ml mlieka a 3 vajcia ).
Formu vymastíme a vysypeme strúhankou .
Jablká si nastrúhame , pridáme kryštálový cukor, vanilkovo-škoricový cukor. Premiešame.
Hrozienka necháme aspoň 15 min namočené v rume.
Primiešame ich aj zo žĺtkom a vanilkovým cukrom do tvarohu a dobre premiešame.
Na dno formy & pekáča poukadáme polovicu rožkov. Na to tvaroh a nastrúhané jablká.
Na povrch druhú polovicu rožkov. Potrieme olejom a posypeme škoricovým cukrom. Dáme piecť do rúry na 170 C na 45-50 min.
DOBRÚ CHUŤ !
Recept bol aj vyskúšaný aj kladne ohodnotený čo ma veľmi potešilo. Tu je fotka od lani9009.
Modrý koník, foto receptu od lani9009