Keď je čas malín a ríbezľa, je čas aj na dobroty a mlsanie.
Suroviny: 3 vajíčka, 3 pol.lyž. práškového cukru, 0,5
bal. kypriaceho prášku, 125 g rozpusteného letného masla, 3 pol.lyž. polohrubej múky, 2 balenia
pudingového prášku, cukor do pudingu podľa potreby, maslo 250 g, želatina 2
balenia, ovocie, džem na natretie korpusu.
Postup: Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme
žĺtka, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na koniec maslo.
Premiešame vareškou a vlejeme do formy & plech.
Dáme piecť do vopred pred hriatej rúry na 170 C. Po upečení necháme vychladnúť. Korpus natrieme džemom.
Uvaríme si puding podľa návodu. Necháme vychladnúť. Maslo
vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridávame puding. Dobre premiešame
a plnku natrieme na cesto. Do plnky postláčame ovocie. Dáme do chladu
stuhnúť.
Želatinu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme ju
na plnku. Tiež poukladáme ovocie a snažíme sa aby bolo v želatine ponorené.
Dobrú chuť !