Jemný, nadýchaný, šťavnatý závin. Jeden z receptov zo
zošita mojej starej mamy z roku 1934 kurz varenia v Dolnom Almáši.
Suroviny: Múka polohrubá 200 g, 25 g cukru (kryštálového),
25 g masla rozpusteného, 8 g droždia, 1 vajce, 70 ml vlažného mlieka, štipka
soli.
Plnka: mak, maslo, višne, kryštálový cukor. Na potretie
závinu jedno vajce.
Z kvásku, múky a ostatných surovín vypracuj
cesto. Cesto dáme kysnúť na teplé miesto.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme, posypeme makom, višňami,
nastrúhame maslo posypeme kryštálovým cukrom.
Zvinieme do rolády, dáme na plech. Potrieme vajíčkom a po bokoch roládu vidličkou popicháme. Pečieme na 180 C.
DOBRÚ CHUŤ!
Děláš mi chutě, vypadá božsky.
OdpovedaťOdstrániťAmelie ďakujem aj za návštevu ...... on ja božsky chutí :-)
OdstrániťAhoj Akeber, mňam...naprosto úžasný závin!! Receptík jsem si opsala a vyzkouším!!!
OdpovedaťOdstrániťAlis vďaka, verím že sa ti vydarí a recept si obľúbiš ♥
OdstrániťNOOOOOOOO!!!!
OdpovedaťOdstrániťE' bellissimo!!!!!
Complimenti!!!!! ^_________^
gracie ♥ Rika
OdstrániťJúúúúúj, tak takéto ja môžem...kedykoľvek, kysnuté a hlavne s makovou plnkou...krásny závin Jarka.
OdpovedaťOdstrániťEvička ďakujem ♥
Odstrániťobdivujem aj tu :-)....niečo prekrásne a poriadne lákavé
OdpovedaťOdstrániť♥ ĎAKUJEM ♥
Odstrániť