nedeľa 11. januára 2015

KELOVÝ PRÍVAROK



Rýchly a jednoduchý, chuťou výnimočný kelový prívarok z našej kuchyne J.


Budeme potrebovať menší na jemno nakrájaný kel, zemiaky, cibuľu nakrájanú na jemno, cesnak aj pretlačený aj nakrájaný, masť, soľ, rasca drvená, paprika mletá, hladká múka na zápražku a vodu.



Kel nakrájame, zemiaky a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame na drobno. Do hrnca dáme masť na ktorej popražíme cibuľu a nakrájaný cesnak. Keď je cibuľa popražená pridáme nakrájaný kel a podusíme. Zalejeme vodou, osolíme pridáme mletú rascu, nakrájané zemiaky a varíme.
V inej kastróle si urobíme klasickú zápražku z masti, pretlačeného cesnaku, hladkej múky a trochu červenej mletej papriky. Po vychladnutí zalejeme trochou vody.

Keď sú zemiaky mäkké aj kel uvarený, pridáme zápražku, dochutíme a ešte chvíľu povaríme. K prívarku som upiekla domácu klobásku J. Dobrú chuť!









9 komentárov:

  1. Jarka...si ma úplne ohromila...tá klobáska vyzerá výborne a kelový prívarok mám tiež veľmi rada...veru by som neodmietla porciu z toho...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Un insieme di sapori che fanno venire appetito :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. kelovy pripravok milujem :)) manmky

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dnes som varil podla tvojho receptu je mňam .

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento recept je super.Takto sme ho kedysi robili doma.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Konečne normálny recept na prívarok.Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Aj ja som dnes varil podľa tvojho receptu. Prívarok sa vydaril a úžasne chutí. Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť