Moje prvé Makronky J k receptu
som prišla na stránke You Tube od Majka. Som celkom spokojná, makronky mali doma
veľký úspech. Robila som polovičnú dávku a ubrala som cukor.
Práškový cukor 150 g (ja som použila 120 g) , mleté mandle
150 g, kryštálový cukor 150 g ( aj tu som ubrala a použila som len 120 g
cukru), bielka z vajíčka 110 g musia mať izbovú teplotu, 35 g studenej
vody, štipla soli, farba potravinárska ja som nepoužila farbivá.
Krémová náplň- 250 g Mascarpone, 100g masla ...obe izbovej
teploty a práškový cukor 150- 200 g podľa chuti.
Ako na to J.
Práškový cukor 150 g preosej cez sitko, pridaj mandľovú múčku a polovicu bielok
55 g. Dobre premiešaj. Teraz
si pripravíme sirup. Vodu a kryštálový cukor premiešaj a povar na
miernom ohni 3 min...za stáleho miešania až vznikne hustejší sirup. Nechaj vychladnúť,
tak aby mal izbovú teplotu.
Bielka čo nám zostali vyšľaháme do tuha šľahačom. Postupne
ako šľaháme pridávame sirup ja som použila len ¾ sirupu bála som sa aby mi pena
nezredla a štipku soli. Šľaháme tak 5
min.
Vyšľahaný sneh jemne vareškou vmiešame do mandlovej hmoty.
Malo by nám cesto zostať nadýchané.
Cesto vložíme do zdobiaceho vrecúška, na plech dáme papier
na pečenie a vytláčame makronky v priemere tak 3- 4 cm. Makronky necháme
20 minút postáť na plechu, na povrchu by sa nám mala vytvoriť jemná kôra (nechať
zoschnúť, je to veľmi dôležité zabráni to popraskaniu).
Krém. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a postupne
pridávame mascarpone. Vymiešame do hladka. Makronky zliepame.
Pááni, ty se povedly .... hned bych si vzala.-)))
OdpovedaťOdstrániťJelení jsem vyzkoušela a mělo úspěch:-)) Ještě tam mám v mrazáku schovaný srnčí na guláš, tak zas mrknu
:-)))
Ajka som veľmi rada že chutilo :-) mám tu aj guláš .....vďaka za návštevu.
OdstrániťBrava, sei stata brava. Ti sono venuti benissimo e che buona la crema che li unisce :)
OdpovedaťOdstrániťUn bacio
Grazie Daniela crema è davvero fantastico, sono molto appassionato di mascarpone sapore grande:-)
OdstrániťNa makronky sa už chystám strááášne dlho ale neviem nabrať odvahu....Jarka tie tvoje sú prekrásne!
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Evička, treba nabrať odvahu a skúsiť :-)
Odstrániťtak na prvý krát.... hm.. sú krásne, fakt, lebo keď čítam o nich, tak mám pocit, že sa musím pripraviť najprv na neúspech. Aj tá náplň musí byť úžasna... chválim.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem:-)
Odstrániťano, tiež sa na ne chystám už dlhšiu dobu, tie vaše sa pekne vydarili :)
OdpovedaťOdstrániť