Lahodný zákusok, rozplývajúci sa na jazyku. Pre milovníkov čokolády.
Suroviny: cesto- 6 vajec, 6 polievkových lyžíc kryštálového
cukru, 6 polievkových lyžíc teplej vody, 6 polievkových lyžíc hladkej múky
zmiešanej s práškom do pečiva (1balenie), 4 polievkové lyžice kakao,0,5 dl
olej a na poliatie 3 dl rumu.
Plnka: 4 vajcia, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový
cukor, 300 g masla, 3 polievkové lyžice kakao- Holanské.
Postup: Bielka oddelíme od žĺtok a vyšľaháme do tuha.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridáme vodu, olej.
Kakao a múku zmiešanú s práškom na pečenie.
Nakoniec zľahka vareškou primiešame sneh z bielkov
.
Vylejeme na plech a pečieme na 180 C.
Dáme nad paru a šľaháme.
Šľaháme do vtedy, pokiaľ sa nám plnka nelepí na boky misky a prejdením po dne misky vareškou nám musí zostať cestička.....ktorá sa pomaly uzatvára. Vtedy je dobre vyšľahaná plnka.
Plnku odstavíme od sporáka a necháme vychladnúť. Maslo
si vyšľaháme a po lyžiciach pridávame plnku. Nakoniec vmiešame kakao.
Korpus si polejeme rumom a rovnomerne nanesieme plnku.
Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. V chladničke necháme stuhnúť.
Noooooo!!!! Troppo bella!!!!
OdpovedaťOdstrániťTrooooopo bella!!!! *_________*
Molte grazie Rika ♥
OdstrániťChe buonaaaaaa :)
OdpovedaťOdstrániťun bacio, sei bravissima.
Grazie per il bel commento, saluti dalla Slovacchia e inviare dolce bacio al cioccolato ♥
OdstrániťJarka, ty si ma zase dostala týmto čokoládovým zákuskom...mám takmer podobný recept a robím ho ako tortu ale zákusok je lepší lebo je toho viac :)
OdpovedaťOdstrániťEvička ďakujem, aj u nás zbožňujeme tento čokoládový zákusok :-)♥
Odstrániťwow Jarka, zákusok je nádherný a tiež aj fotky, už fotíš čoraz lepšie a lepšie! :-) Len tak ďalej ♥
OdpovedaťOdstrániťYwka ďakujem, snažím sa ♥ len foťák ma sklamal prestal blýskať musím nájsť nejaký servis ...tak mi teraz pomáha slniečko :-)
OdstrániťJarka, to ma mrzí...mne sa foťák už 2x pokazil, tiež som ho musela posielať do servisu. Ak chceš v správe ti pošlem kontakt, kde mne opravovali....a ja práveže sa snažím fotiť bez blesku, myslím jedlo a najlepšie je fotiť pri slniečku :-)
OdstrániťJa som nie profes. ale zistila som že žiaden blesk nerozžiari tak záber ako slnko...oveľa krajšie sa zábery vonku snímané keď svieti slnko...len mňa to tak oslepí že niekedy ani nevidím čo fotím :-D
OdstrániťAch, to je ztělesněním mých sladkých čokoládových snů. Božské, nádherné, dokonalé a jsem si jistá, že i úžasně chutné. Bravo! Určitě vyzkouším ;-).
OdpovedaťOdstrániťVivi
Vďaka Vivi ♥
Odstrániťvšak ani ja nie som a ani zrejme nebudem profi :-)....a áno, máš pravdu a rovnako je to aj u mňa :-D....ale učíme sa celý život a fotenie je naša krásna záľuba :-)
OdpovedaťOdstrániťALE KDE SA JA NA TEBA HRABEM :-)
OdstrániťMňam, mňam, to vyzerá úžasne!!!!
OdpovedaťOdstrániťm.
Treba vyskúšať :-) aj chutia fantasticky...ďakujem ♥
Odstrániťkrásne, výborne vyzerajúúúúú a viem, že sú famózne, veľmi podobné robievam
OdpovedaťOdstrániťTánička ďakujem ♥
OdstrániťZdravim Vas, prosim, kolko kakaa ide do plnky? Tento Vas blog je uzasny a urcite si tu kazdy vyberie...Aj ja ako mlada gazdinka sa sem chodim inspirovat :))))) DAKUJEM.......Katka
OdpovedaťOdstrániťDobrý deň, ďakujem za upozornenie....zabudla som napísať. Ja dávam 3 polievkové lyžice kakaa. Ale kupujem výlučne Holanské kakao. Sú kakaá iných značiek ale slabšie vtedy je treba dať 4 lyžice. Najskôr daj len 3 a ochutnaj, každému podľa chuti :-).
Odstrániťvypadají krásně:)
OdpovedaťOdstrániťKamča ďakujem :-)
Odstrániť