Prinášam Vám ďalší recept z čias minulých. Pochádza z oblasti
Gemera. Môžem zaručiť že je to veľmi chutný, hoc sýty pokrm. V našej kuchyni
zakotvil a často ho varím hlavne na oberačky, či záhradné party.
Suroviny: 1 kg zemiakov (pol surových nastrúhaných a pol
uvarených a pretlačených), 1 šálka hrubej múky, 1 šálka hladkej múky,
štvrť kila pomletého údeného (uvareného) mäsa, 2 vajcia, 5 strúčikov cesnaku,
majorán a soľ.
Uvarené údené mäso odkostíme a pomelieme na jemno.
Cibuľku nakrájame na jemno a popražíme na masti tá nám poslúži na povrch
guliek.
Všetky suroviny dôkladne premiešame.
Z hmoty vyrobíme guľky ktoré obalíme v hrubej múke.
Guľky dáme do vriacej osolenej vody povariť, varíme pokiaľ
nám samé nevyplávajú na povrch.
Keď sú guľky uvarené polejeme ich smaženou cibuľkou a môžeme
konzumovať. Najlepšia príloha je kyslá domáca kapusta a na zapitie kyslé
mlieko.
DOBRÚ CHUŤ!
Gustose :)
OdpovedaťOdstrániťBravissima come sempre.
Un bacio
Grazie mille Daniele, mi ha soddisfatto. ♥
Odstrániťpo kyslej kapuste kyslé mlieko, riadna šou,
OdstrániťMáš žalúdočné potiaže? navštív doktora :-)
OdstrániťJarka moja, tak na toto mám už veľmi dlho takú chuť. Chodia mi dlho po rozume, lebo som vybrala kapustu zo súda, dala do fľiaš, tak,že nech ju miniem. Pozerala som aj recepty, jeden taký, druhý onaký, podľa teba určite vyskúšam. super recept, vdaka zaň ...
OdpovedaťOdstrániťTáni niet za čo, som rada a pevne verím že vám doma pochutia ♥
Odstrániťtak toto môžem vždy :)...super
OdpovedaťOdstrániť:-) kto nie ? vďaka.
OdstrániťSembra mooooolto buono!!!!! ^_____^
OdpovedaťOdstrániťMolte grazie Rika ♥
Odstrániť