Orechová bábovka.
Suroviny: 1 hrnček – 250 ml.
2 hrnčeky polohrubej múky, ½ hrnčeka krupicový cukor, 1
smotana na šľahanie 250 ml, 3 vajcia, 4 hrste pomletých orechov vlašských,
hrozienka, rum, 1 bal. kypriaceho prášku (12 g), 1 balenie vanilkového cukru,
štipka soli, tuk na vymazanie formy a strúhanka na vysypanie, práškový
cukor na posypanie bábovky.
Postup: Hrozienka namočíme do rumu. Z osolenej múky, žĺtkov, smotany, prášku do
pečiva, vanilkového cukru vymiešame hladké cesto. Bielka vyšľaháme do tuha. A jemne vareškou vmiešame do cesta. Pridáme pomleté orechy.
Do pripravenej formy vlejeme tretinu cesta. Na to dáme
hrozienka. Znovu nalejeme cesto a dáme zvyšok hrozienok. Polejeme zvyškom
cesta . Dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 170 C asi tak 35 - 45 min. Špáradlom zistíme či je už cesto upečené....ak sa nelepí na špáradlo je
upečené.
Jů, vlašské ořechy můžu, a rozinky taky, tu si určitě musím upéct:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka
Ďakujem Ajka ♥ určite vyskúšaj :-)
OdstrániťMám slabost na bábovky a tato se mi též velmi zamlouvá, určitě moc dobrá :-)
OdpovedaťOdstrániťSoni je naozaj veľmi chutná, treba vyskúšať. ĎAKUJEM :-)
OdstrániťNoci e uvetta, buonissima :)
OdpovedaťOdstrániťUn bacio
ořechové a jablíčkové, klasika, jsou nejlepší! :) krásné recepty
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený správcom blogu.
OdpovedaťOdstrániť