Černicová roláda s tvarohovou plnkou.
Ingrediencie:
500 g černíc, 100 g polohrubej múky, 150 g práškového
cukru, 4 vajcia, 1 čajová lyžička prášku do pečiva, 3 polievkové lyžice vody, 3
polievkové lyžice oleja, kryštálový cukor na obalenie černíc.
Plnka:
2 tégliky mäkkého tvarohu, 100 g práškového cukru, 1
vanilkový cukor, šťava z pol citróna, černicový lekvár na potretie (môže
byť aj ríbezľový) 0,5 balenia želatíny.
Postup:
Bielka vyšľaháme do tuha.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vlažnou vodou.
Postupne pridáme olej a múku v ktorej je zamiešaný prášok do pečiva.
Nakoniec vareškou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech (na ktorom je papier na pečenie).
Dáme piecť do predhriatej rúry na 170 C asi tak 15 min. Po upečení dáme papier dole a cesto dáme na vlhkú utierku.
Zrolujeme, až keď cesto vychladne natrieme černicový džem a plnku, poukladáme černice a zas cesto
zvinieme do rolády.
Plnka, tvaroh zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom,
šťavou s citróna. Pridáme rozpustenú želatínu. Dobre premiešame.
Černice obalíme v cukre.
Tu bych mohla, ostružin je víc než dost:-))
OdpovedaťOdstrániťVypadá skvěle!
Ajka
Ajka ďakujem ♥
Odstrániť