Keď začne vo vinohradoch vinobranie a prírodu rozžiaria
jesenné lúče slnka, každá dobrá gazdinka pre pomocníkov oberačov napečie a navarí
aby im chutilo a hlávku nepomútilo od zlatého moku čo nechýba v žiadnom
ľochu, zvanom burčiak J.
A veru svätý Urban bol aj tohto roku štedrý.
Budeme potrebovať na dva koláče 700 g hladkej múky, 1 bal.
sušené droždie (10 g), vlažné mlieko 300-350 ml, 125 g rozpusteného letného
masla, 1 PL. kryštálový cukor, 2 PL. soli, 1 vajce do cesta a jedno šľahané na
potretie, olej na potretie po upečení. Plnka: škvarky pomleté na jemno, 1 balenie bryndze, 1 vajíčko soľ, mletá rasca, sézamové
alebo ľanové semienka.
Múku, droždie, soľ, cukor premiešame pridáme mlieko, maslo rozpustené nie horúce a vajce
a vypracujeme hladké cesto. Dáme na
teplé miesto kde nám nakysne (asi tak 30-45 min). Cesto rozdelíme na dve
polovice. Rozvaľkáme a vykrojíme väčšie kruhy (priemer tak 12 cm). Bryndzová
plnka: Bryndzu, vajce, soľ a rascu mletú dobre premiešame. Škvarkovú plnku
urobíme tak že pomelieme na jemno škvarky a ochutíme soľou.
Nie len k burčiaku J dobrú
chuť !
Hmmm .... vypadá móc dobře .... jak kytička:-) ......... a škvarky manža může ve velkém:-))))
OdpovedaťOdstrániťAjka ďakujem, keď manža môže tak sa môžeš realizovať, možno mu pochutí :-)
Odstrániťwowwww ma è bellissima :) Mi piace tantissimo!!!!
OdpovedaťOdstrániťUn bacio
Grazie per il complimento, davvero apprezzare ... grazie
OdstrániťTen musí být výborný, i oko chce své, skvělý recept :-)
OdpovedaťOdstrániťSoni veľmi pekne ďakujem ♥
OdstrániťEs precioso, me encanta tu blog guapa y cada vez que vengo me voy con muchas ideas
OdpovedaťOdstrániťBesos
Estoy tan contenta de su publicación me quedé muy satisfecho. Espero que visites mi blog más a menudo una receta para probar.
OdstrániťJarkáááááááááá k takej super oberačke a dobrému burčiaku ešte aj taká kysnutá dobrota....no nemám slov...asi dobehnem :)
OdpovedaťOdstrániťEvička ešte aj túto sobotu oberáme , kľudne príď upečiem :-)
OdpovedaťOdstrániť