Budeme potrebovať hladkú múku 600 g, 100 g masla, 250 ml
mlieka, 1 bal. sušeného droždia, 130 g kryštálového cukru, štipka soli, 1
vajce. Plnka: 500 g jemného tvarohu, cukor kryštálový podľa chuti, 1 bal. škoricovo-vanilkového
cukru, 2 PL. Solamyl, mletá škorica 1 PL. A 1 šľahané vajíčko na potretie
závinu.
Z uvedených surovín si pripravíme cesto a dáme ho
kysnúť na teplé miesto. Tvaroh, Solamyl, cukor a vanilkový cukor, škoricu zamiešam.
Z kysnutého cesta urobím dva bochníčky, každý rozvaľkám a natriem tvarohovou
plnkou. Nezabudni si ju rozdeliť robíme dva záviny. Zvinieme do závinu,
preložíme na plech na ktorom je papier na pečenie a natrieme vajíčkom.
Pečieme pri teplote 180 C asi tak 30 min samozrejme rúra musí byť vopred pred hriata. Necháme dobre vychladnúť
až potom krájame.
Dobrú chuť!
Deve essere delizioso e tanto profumato con la cannella :)
OdpovedaťOdstrániťUn bacio
Saluto e ringrazio Daniela bella Italia cmuk :-)
OdstrániťJó, tak s tímhle si u rodiny šplhnu .... zvlášť když každému jednu nohavici upeču .... no vždyť to říkám, jsou rozmlsaní:-)))
OdpovedaťOdstrániť:-) Ajka aj si ma rozosmiala ♥ vďaka za návštevu.
Odstrániťtvarohový kysnutý koláčik je najlepší na svete ... veru som už dávno nerobila ... nechám sa inšpirovať ... :)
OdpovedaťOdstrániťmáš ho veľmi pekne zvinutý ...
Ďakujem :-) aj za návštevu,
OdpovedaťOdstrániť