Suroviny:
1 menšia hlávková kapusta,1 väčšia cibuľa, masť, paradajková
šťava, soľ, čierne korenie celé, nové korenie celé, rasca drvená, bobkový list,
cukor kryštálový na dochutenie, voda. Hladká múka a masť na zápražku.
Postup:
Cibuľu nakrájame a popražíme na masti iba chvíľku.
Pridáme nakrájanú kapustu, osolíme a popražíme. Podlejeme vodou pridáme
všetky koreniny, bobkový list a varíme.
Na masti popražíme múku necháme vychladnúť. Keď je už
kapusta mäkká zápražku pridáme do polievky aby sa nám zahustila. Za stáleho
miešania povaríme.
Na koniec vlejeme paradajkovú šťavu a ešte chvíľu varíme. Dochutíme cukrom a soľou, každému podľa jeho chuti.
slinky sa mi zbiehajúúú :-)
OdpovedaťOdstrániť:-) ĎAKUJEM ♥ ♥ ♥
OdstrániťAno, takto sa to robi, taka ma byt! Ziadne importovane hluposti co som videl v inych receptoch.
OdpovedaťOdstrániť