Medový koláč s škoricovým tvarohom.
Pre milovníkov škorice , medu, a tvarohu. Jednoduchý a rýchly
koláčik.
Šálka & hrnček - 250 ml, veľkosť plechu
45cm x 33cm.
Suroviny:
Dva hrnčeky hladkej múky, 2 polievkové lyžice práškového
cukru, 2 kávové lyžičky prášku do pečiva, 125 g masla, 2 vajcia, štipka soli,
ovocie ja som zvolila broskyne, broskyňový džem, jedno balenie vanilkového
pudingu, papier na pečenie.
Plnka:
500g mäkkého tvarohu, 4 vajcia, 6 polievkových lyžíc medu,2
kávové lyž. mletej škorice. Lyžice zarovnané nie kopcom. Na vrch koláča 1
balenie vanilkovo - škoricový cukor.
Postup:
Múku osolíme pridáme prášok na pečenie, práškový cukor, mäkké maslo,
vajcia.
Vypracujeme cesto. Papier na pečenie vystrihneme podľa
veľkosti plechu. Na papieri rozvaľkáme cesto, preložíme na plech a necháme
30 min postáť na chladnom mieste.
V miske rozmiešame tvaroh, med, vajcia škoricu,
pudingový prášok tak aby bola plnka
hladká bez hrudiek. Broskyne si nakrájame na menšie kocky. Cesto natrieme broskyňovým
džemom J ja som zabudla J... a na to vlejeme polovicu plnky.
Rovnomerne rozotrieme. Poukladáme nakrájané broskyne a na to vylejeme
druhú polovicu plnky. Rozotrieme pomocou stierky. Poprášime vanilkovo -
škoricovým cukrom. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C. Pečieme
približne 35 minút.
Dobrú chuť.
Ahoj Akeber, to je nádherný zákusek!! Hned bych si kousek dala :)
OdpovedaťOdstrániťAlis ďakujem :-).
OdstrániťVypadá úžasně:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka aj chutí skvele,ďakujem ♥
Odstrániť