Valentínske srdce je koláč z kysnutého cesta . Z dávky v recepte vyšlo srdce aj tvarohový závin .
SUROVINY :
Cesto :
710 g hladkej múky , 280 ml mlieka , 1 bal. sušené droždie , 125 g masla , 150 g kryštálového cukru , 1 káv. lyžička soli , 1 vajce .
Plnka : Orechovo-jablková - 150 g pomletých orechov , 5 jabĺk na hrubšie nastrúhané ,4 - 5 pol. lyžíc kryštálového cukru , 1 káv. lyžička mletej škorice , 1 balenie vanilkového cukru . Všetko dobre premiešame .
Tvarohová plnka : 500 g tvaroh hrud. , 4-5 pol. lyž. kryštálového cukru , 1 vanilkový cukor , hrozienka namočené v rume , 1 bal. vanilkového pudingu . Všetko dobre premiešame .
Postup : Múku preosejeme cez sito . Zamiešame droždie ( sušené ) , pridáme letné rozpustené maslo , mlieko , cukor, soľ , vajce a vypracujeme cesto . Cesto necháme aspoň 3 /4 hodinu kysnúť na teplom mieste .
Cesto vyvaľkáme , potrieme plnkou a zavinieme .
Tak isto urobíme aj tvarohový závin .
DOBRÚ CHUŤ !
Perfektne!!!pekny večer prajem andrea
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Andrea aj tebe pekný večer prajem :-).
OdstrániťJej to je ale krása a určitě moc dobrá :o)Martina
OdpovedaťOdstrániťMartia veľmi pekne ďakujem :)
OdpovedaťOdstrániťJéje, zas mi děláš chutě:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka
Ajka vďaka :-)
Odstrániťto je nádhera!...a ako vieš Jarka, že ľúbim orechové? :-))
OdpovedaťOdstrániť:-) Ywka viem už aj z tvojich receptov :-) a ďakujem.
Odstrániť