SUROVINY :
Karé z diviaka 1000 g ja som použila z mladého lanštiaka .
Maslo 60 g , 0,5 l smotany sladkej , 1 veľká cibuľa , 2 ks mrkva , 1 ks petržlen , 1/2 zeler .
Koreniny : bobkový list , nové korenie celé , čierne korenie celé , tymián , borievky , citrón , horčica , ocot , soľ , vývar z diviny .
POSTUP :
Mäso umyjeme , osušíme , nakrájame na plátky a naklepeme .
Osolíme a opečieme po oboch stranách aby sa nám mäsko stiahlo .
Nakrájame zeleninu na drobné kocky .
Na masle opražíme koreňovú zeleninu a cibuľku do zlatista . Potom pridáme horčicu , koreniny , ocot , soľ , šťavu s citróna , a podlejeme vývarom . Nakoniec vložíme mäso a dusíme . Keď je mäso mäkké vyberieme ho aj s bobkovým listom , korením a borievkami ( borievky , celé korenie , dávam uviazané spolu s bobkovým listom v gáze aby som potom nemusela loviť v hrnci ) .
Rozmixujeme ponorným mixérom . Až potom vložíme späť mäso aj koreniny . V smotane rozmiešame hladkú múku na jemno a pridáme do omáčky . Povaríme už ida chvíľku 5 -10 min. Dochutíme .
DOBRÚ CHUŤ !
To musel být vynikající obídek!
OdpovedaťOdstrániťBol :-) už len bol . Ďakujem Alis .
OdstrániťHmm, manžel by se olizoval:-))))
OdpovedaťOdstrániťAjka
:-) Ajka tak už len ukuchtiť :-)
OdstrániťPáni to musí být ale bašta :o)Martina
OdpovedaťOdstrániťďakujem Martia už len bola :-)
OdpovedaťOdstrániť