K receptu som prišla na stránke Varecha.
Varecha recept od Sylviaxxl,
Hneď ma
oslovil, mätu ja zbožňujem. Keď som kúpila sirup nastala obava, deti ohodnotili
sirup, chutí ako ústna voda J.
No v kombinácii zo šľahačkovou smotanou a bielou
čokoládou je ako krém vynikajúci.
Na cesto budeme potrebovať: Hladkú múku 150 g, maslo 125 g,
práškový cukor 50 g, 2 PL mätový sirup, vajce 1 ks, 2 Pl kakao, štipka soli.
Plnka : 125 ml šľahačkovej smotany, 250 g biela čokoláda, 2
Pl sirup mätový.
Sirup som kúpila v Lídli.
Postup: Múku, cukor, mäkké maslo, kakao, soľ, vajce a mätový
sirup zamiešame a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme
v chladničky odležať aspoň 1 hod.
Cesto rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske. Ja som vaľkala
cez fóliu, cesto sa dosť lepí. Vykrajujeme 3 mm a poukladáme na plech na
ktorom je papier na pečenie. Pečieme pri teplote 180 C tak 6 min. Necháme
vychladnúť.
Plnka: Smotanu prevaríme a pridáme nalámanú čokoládu.
Miešame. Po rozpustení čokolády pridáme
sirup a dobre premiešame. Odstavíme a necháme vychladnúť. Počas
chladnutia občas premiešame môžeme aj mixérom ale nie dlho. Samotné tuhnutie
krému je dosť zdĺhavé netreba sa zľaknúť. Potom natrieme a zliepame. Dobrú
chuť!
Jé, a jsou tak pěkně zelené, líbí se mi:-))
OdpovedaťOdstrániťĎakujem ♥
OdstrániťChe bel colore che hanno questi biscotti :)
OdpovedaťOdstrániťSimpatici i tuoi bambini che hanno paragonato lo sciroppo di menta al collutorio :D
Un bacio e buona settimana
Grazie Davie, bambini sanno nome:-)
OdstrániťTen krém určite vyskúšam...Jarka ďakujem za nápad aj ja mám rada mätu :)
OdpovedaťOdstrániťVďaka Evička ♥
Odstrániťtak toto je super! musim vyskusat :)
OdpovedaťOdstrániťBiba ak obľubuješ mätu verím že nebudeš sklamaná :-)
Odstrániť