Kysnuté
koláče, recept mám ešte zo zošita mojej starej mamy.
SUROVINY:750 g hladká
múka, 45 g krupicový cukor, 100 ml oleja, 450 ml mlieka, 1 vajce, štipka soli,
1 balenie sušeného droždia 10 g, 4 balenia škoricový cukor, 125 g masla. Plnka
tvarohová- 350 g hrudkovitého tvarohu, 1 vajce, 4 polievkové lyžice
kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, sušené hrozienka alebo sladené brusnice.
POSTUP:Múku preosejeme cez sitko, pridáme droždie, cukor, soľ a dobre premiešame. Mlieko trošku zahrejeme a spolu s olejom a vajíčkom pridáme do múky. Vypracujeme cesto. Cesto dáme
kysnúť na teplé miesto asi tak na 60 mim.
Tvaroh rozmrvíme
pomocou varešky , pridáme krupicový cukor, vanilkový cukor, brusnice a vajce.
Dobre premiešame.
Jednu
polovicu rozvaľkaj a posyp tvarohovou plnkou.
Zavinieme
do rolády a krájame kolieska môžeme aj trojuholníčky. Poukladáme ich na plech (na ktorom je papier
na pečenie). Potrieme vajíčkom a posypeme vanilkovým cukrom
môžeme aj škoricovým.
Rozvaľkáme
druhú polovicu cesta, posypeme škoricovým cukrom a nastrúhame maslo.
Cesto zvinieme do rolády a pokrájame. Ďalší postup presne ako pri tvarohových.
Povrch posypeme škoricovým cukrom.
DOBRÚ
CHUŤ !
Buonissime. Anzi devo dire che ne mangerei una proprio adesso :)
OdpovedaťOdstrániťBrava. Buona giornata
Daniela grazie mille, saluti Italia :-)
OdstrániťJarka,sú na zjedenie....:) škoricové robievam ale tie tvarohovo-brusnicové veru nie. Vyzerajú nádherne.
OdpovedaťOdstrániťEvička ďakujem, deťom chutia škoricové a ja s manželom zas skôr tvarohovo-brusnicové...vieme sa podeliť :-). Ďakujem za nakuknutie :-).
OdstrániťBEEEEEEEEEEEEEELLI!!!!!
OdpovedaťOdstrániťMi piacciono tutti e due!!!
Mi viene l'acquolina in bocca!!! ^^
Grazie :-) Rika e una visita al mio Bolg, mi piacque ♥
OdstrániťJejej, další dobrota .....hned jsem si jí zapsala ... to krájení do trojhránků mě zaujalo:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka
Ajka ďakujem, ak budeš krájať do trojuholníkov ta vrch, špicu neprekroj aby sa ti nerozpadali .
OdstrániťTedy to je ale dobrot.Děkuju :o) Matina
OdpovedaťOdstrániťMartia aj ja ďakujem aj za nakuknutie.
OdstrániťJarka, krásne koláče, hneď by som si dala :-)
OdpovedaťOdstrániťYwka ďakujem :-)
Odstrániťježkové husle Jarka,nádhernéééé, tvarohovo brusnicové, ani by ma nenapadlo, famozne vyzerajú
OdpovedaťOdstrániťJa moc hrozienka nemusím tak zväčša dávam ako náhradu brusnice, viac mi chutia, treba vyskúšať :-).
OdstrániťBrusnice zbožnujem!ukladam si recept!vyzeraju super andrea
OdpovedaťOdstrániťAndrea vďaka, určite vyskúšaj neobanuješ :-).
Odstrániťgolose!
OdpovedaťOdstrániťGrazie Licia saluto bella Italia ♥
OdstrániťJarka, vyzerajú výborne. Obidva. Škoda, že som sem nepozrela skôr, ráno som si zamiesila kysnuté cesto na makové rožky. Bola by som urobila tieto Tvoje koláčiky. Brusnice mám aj tvaroh by sa v mraziaku našiel, aj škoricový cukor je vždy doma v zásobe. Nevadí, aj o týždeň je piatok a to vtedy niečo pečiem, aby bolo na chalupe niečo na zahryznutie ku káve
OdpovedaťOdstrániťŽelám pekný slnečný víkend
Jarka môžeš sa realizovať v budúci piatok, veríž že vám na chalupe bude chutiť :-).Ďakujem ♥.
OdstrániťOpravdu velmi chutné, nechám se inspirovat a též upečem, díky...:-)
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdstrániťSonička ďakujem, som rada že som inšpirovala ♥
OdpovedaťOdstrániťJeeeeminenku vyzerajú tak chutne, mňam. Krásne fotky.
OdpovedaťOdstrániťMery veľmi pekne ďakujem :-) aj sú chutné ♥
Odstrániťvyzeraju uuuzasne ... priznam sa, ze kysnute kolaciky nie som zvyknuta robit, ale tieto ... a este podla receptu starej mamy, no asi fakt neodolam. viem si predstavit, ako vyborne chutili :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, chutili naozaj výborne. Robievam ich často deťom na desiatu, zbožňujú škoricové. Vďaka za nakuknutie ♥
Odstrániť