utorok, 24. apríla 2012

PALACINKY- HERKULES

Palacinky-Herkules

PALACINKY :


150 g hlad. múka
3 ks vajcia
300 ml mlieko 
soľ


PLNKA :


500 g bravčové mäso
1 cibuľa 
1 paradaj. pretlak
2 lyžice smotana kyslá 
2 lyžice masti
paparika sladká môže byť aj štipľavá
mleté korenie ( trošku )
soľ


NA OBALOVANIE :


2 ks vajcia
strúhanka
olej na vyprážanie


POSTUP:


Mäsko si zomelieme na jemno . 




Cibuľu nakrájame na jemno a upražíme na panvici.




Pridáme zomleté mäso osolíme popražíme.Posypeme paprikou , okoreníme a podusíme.
K polomäkkému mäsu pridáme pretlak . Nakoniec keď je mäso mäkké pridáme kyslú smotanu už len chvíľu povaríme a odstavíme od sporáka . Necháme vychladnúť.




Cesto na palacinky vymiešame do hladka.






Zvyčajným spôsobom urobíme asi 10 palaciniek.




Naplníme ich mäsovou plnkou. 






Zrolujeme a palacinky si zaistíme špáradlom aby nám mäso nevypadalo.




Potom palacinky obalíme v rozmiešanom vajíčku a v strúhanke.




Vypražíme na oleji.




Príloha môžu byť aj zemiaky ( zapekanáé, šľahané, hranolky a Tatárska omáčka alebo Hlivová omáčka )



2 komentáre:

  1. Mali sme fantastický obed, je to vynikajúca mňamka, robila som na obed, sme iba dvaja ale žiaľ nám nezostal ani kúsok na večeru. Večera bude studená, ale stálo to za to, Jarka veľmi sa mi Vaše recepty osvedčili, sú zaradené medzi naj...recepty v mojej kuchárskej knihe. Ste veľmi šikovná blogerka, blog je úžasný. Ďakujem za chutné, vynikajúce recepty, nech je to čokoľvek, vždy mám s nimi úspech. Ďakujem. Ľudmila

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi pekne ďakujem Ľudmilka , som rada že sa Vám páčia a chutia moje recepty :-)

    OdpovedaťOdstrániť