piatok 27. septembra 2013

ŠALÁT CVIKLOVÝ




Svieži  cviklový šalát.

Začala sa oberačková sezóna, je málo času na varenie a ohrievanie jedla. Zvyčajne v tomto vino-branom čase naším hlavným jedlom sú šaláty...ktoré nie je treba ohrievať a k tomu rezne, pečená kačka, fašírka. Pridávam na blog ten náš najobľúbenejší  J šalátik.

Suroviny:
4 cvikle, 4 vajcia uvarené na tvrdo, 120 g uvareného hrášku, 2 uvarenej mrkvy, 6 sladko-kyslých uhoriek, 1 väčšia cibuľa, 1 lyžica horčice, tatárska omáčka 250g.

Postup:
Uvaríme cviklu, očistíme a nakrájame na kocky.




Uhorky, mrkvu a cibuľu vajcia nakrájame na kocky. Všetky suroviny premiešame, posolíme okoreníme mletým čiernym korením až na koniec pridáme horčicu a tatársku omáčku. Všetko dobre premiešame a necháme postáť v chladničke aspoň jednu hodinu.





Niekedy zvyknem pridať do šalátu aj tvrdý syr, nakrájaný na kocky. Pre zmenu  


                    Dobrú chuť!


6 komentárov:

  1. mňam, teda takýto šalátik po oberačke musí dobre padnúť. veď to je hotová mňamina aj bez rezňa. akurát plánujem zavárať cviklu, tak sa popri tom inšpirujem aj týmto tvojím úžasným šalátikom :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. verím že po vyskúšaní bude na vašom stole častejšie :-) je fakt veľmi chutný ............ ďakujem ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. treba vyskúšať,je dobrý

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Excellent post. I was checking constantly this blog
    and I'm inspired! Very helpful info particularly the remaining part :
    ) I deal with such info much. I was seeking this particular
    information for a long time. Thanks and good luck.


    Here is my webpage lasertest

    OdpovedaťOdstrániť
  5. I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog.
    Is this a paid theme or did you modify it yourself?
    Anyway keep up the nice quality writing, it's rare to see a nice
    blog like this one these days.

    my web site; lasertest

    OdpovedaťOdstrániť