utorok, 24. apríla 2012

KURACIE PRSÍĆKA POD PERINOU

                                      

Kuracie prsíčka pod perinou 

SUROVINY :

4 ks kuracích pŕs
8 ks plát. údený syr
3 vajcia
1 ks smotana kyslá
korenie hubové
korenie kura 7 bylin

PLNKA :

čerstvé dubáky nakrájané
2 cibule
3 vajcia
olej
petrželová vňať

POSTUP:

Prsia umyjeme , osušíme nakrájame na kocky.



Posypeme korením ( hubovím,  kura 7 bylin ) . Pomiešame nesolíme.



Na panvici  zohrej olej a mäso prudko popraž.



Dubáčiky očistíme.



Cibuľu nakrájame a dáme smažiť na ojej .



Hríby nakrájame.




Pridáme na cibuľku a podusíme. Nakrájame si petržlovú vňať.



Ktorú tiež pridáme na hríby podlejeme mierne vodou a podusíme.



V kyslej smotane rozmiešaj vajíčka.


  

A polovicu vylej na smažené hríby. Popraž a odstav od sporáka. Na vymastený pekáč si urobíme kôpky z opraženého kuracieho mäsa. Asi tak 2 lyžice , na to naložíme hríby tiež 2 lyžice. Podľa toho aké chceme mať veľké porcie.




Na povrch poukladáme plátkový syr a polejeme kyslou smotanou v ktorej sú rozmiešané vajíčka.



Dáme piecť na 180 C asi tak 20 mim. Príloha zapekané zemiaky a zeleninka.



 Dobrú chuť !



2 komentáre: