utorok, 24. apríla 2012

BRAVĆOVÉ AZU

Bravčové azu

SUROVINY :


750 g bravčové karé (zadné )
2 pol.lyž horčica
2 pol. lyž kečup
2 malé lyž. paparika mletá
2 malé lyž.kari korenie 
1 pol. lyžica worčestr. omáčky
2 cibule
olej
soľ 
kari korenie


Príloha : Cesnaková ryža.


0,5 kg ryža
2 pol. lyž olej 
7 strúčikov cesnak
6 dcl vody
1 pol. lyž. vegeta.


POSTUP :


Kečup , horčica , worčest. omáčka, mletá paprika , korenie karí, soľ a olej zamiešame.




Mäsko nakrájame na úzke pásiky a osolíme.




Mäsko si vložíme do marinády , zamiešame a ponecháme v chladničke postáť 24 hod.



Ryža : Roztlačený cesnak opražíme na oleji asi tak 1 min.




Ryžu dobre umyjeme a dáme variť vodu.
Keď voda začne vrieť vsypeme ryžu pridáme vegetu a opražený cesnak na oleji. Premiešame a varíme 5-6 min na prudkom ohni . Potom teplotu znížiť a ešte trochu podusiť . 




Cibuľu nakrájať na drobno a popražiť na oleji.




Pridať mäso a popražiť až nezmäkne.




Môžeme použiť aj zajačie alebo morčasie mäso. 



2 komentáre:

  1. Ja som voľakedy dááávno asi tridsať rokov nazad, robila azu. Už si to dobre nepamätám, ale viem,že som marinovala,bravčové, hovädzie a aj pečeň. A spolu som to na panvici restovala .Nepamätám si presný recept, už som naňho aj zabudla, ale kamarátka mi ho pripomenula, asi jej
    chutilo, keď si to toľko rokov pamätá. Hľadám tu podobný recept, ale márne. Musím hlbšie zaloviť do spomienok.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) vďaka za návštevu, ak si spomeniete napíšte, rada vyskúšam.

      Odstrániť