sobota 25. januára 2014

TVAROHOVÉ REZY




Chutný, vláčny tvarohový koláč.

Potrebujeme.......
250 g polohrubej múky, ½ balíčka prášku na pečenie, 120 g masla, 150 g práškového cukru, 1 vajce, 1 žĺtok.

Krém.......
500 g jemného tvarohu, 500 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 150 g práškového cukru, 1 balenie prášku Zlatý klas, 100 ml oleja, 3 žĺtky, 1 vajce.

Bielková pena na povrch z ostatku vajíčok....& 4 bielka, 4 lyžice práškového cukru.





Postup.

Múku zmiešame s práškom do pečiva a s cukrom, pridáme zmäknuté maslo a rozšľahané vajce so žĺtkom. Vypracujeme hladké cesto, rovnomerne ho roztlačíme na dobre vymastený a pomúčený menší plech .... ja som použila plech s rozmerom 38 cm x 25 cm. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. 
Mlieko, tvaroh a ostatné suroviny zmiešame dobre na hladko ponorným mixérom. Vylejeme na upečené cesto a dáme znovu do rúry piecť do vtedy pokiaľ nám krém v rúre nestuhne.





Bielka vyšľaháme do tuha s 4 lyžičkami práškového cukru. Potrieme na koláč a šup ešte do rúry zapiecť do ružova.



                                          Dobrú chuť !


17 komentárov:

  1. Krásny zákusok a iste aj chutný.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Akeber, zákusek vypadá moc lákavě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hmm... tak ten vypadá úžasně.... vždycky mi tu děláš chutě:-)))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten zase vyzera užasne!!! Hneď mám chuť ho ísť upiect :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Toto poznám, už som to strašne dávno nejedol :-) Až som si spomenul na tú chuť! Pekné pripomenutie.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues.

    When I look at your blog in Firefox, it looks fine but
    when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
    I just wanted to give you a quick heads up!
    Other then that, superb blog!

    my web-site - seo company south africa - www.bigmediapresence.co.za,

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jarka, krásny zákusok...mám čo dobiehať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ottima questa cheese cake :)
    Bravissima come sempre.
    Un bacio

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dobrý deň! Podobný zákusok pečim aj ja. Len mi ten sneh z bielkov sústavne spľasne. Môžete mi poradiť ako na to aby nespľasol? Ďakujem Marta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, skús najskôr vyšľahať len bielka a keď budú tak vyšľahané že po otočení misky nevypadne pridávaj po lyžiciach cukor a ešte dobre vyšľahaj.

      Odstrániť