Chutný, vláčny tvarohový koláč.
Potrebujeme.......
250 g polohrubej múky, ½ balíčka prášku na pečenie, 120 g
masla, 150 g práškového cukru, 1 vajce, 1 žĺtok.
Krém.......
500 g jemného tvarohu, 500 ml mlieka, 1 vanilkový cukor,
150 g práškového cukru, 1 balenie prášku Zlatý klas, 100 ml oleja, 3 žĺtky, 1
vajce.
Bielková pena na povrch z ostatku vajíčok....& 4
bielka, 4 lyžice práškového cukru.
Postup.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a s cukrom, pridáme zmäknuté maslo a rozšľahané vajce so žĺtkom. Vypracujeme hladké cesto, rovnomerne ho roztlačíme na dobre vymastený a pomúčený menší plech .... ja som použila plech s rozmerom 38 cm x 25 cm. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
Mlieko, tvaroh a ostatné suroviny zmiešame dobre na
hladko ponorným mixérom. Vylejeme na upečené cesto a dáme znovu do rúry
piecť do vtedy pokiaľ nám krém v rúre nestuhne.
Bielka vyšľaháme do tuha s 4 lyžičkami práškového
cukru. Potrieme na koláč a šup ešte do rúry zapiecť do ružova.
Dobrú chuť !
Krásny zákusok a iste aj chutný.
OdpovedaťOdstrániťLacko ďakujem :-)
OdstrániťAhoj Akeber, zákusek vypadá moc lákavě :)
OdpovedaťOdstrániťAlis aj veľmi dobre chutí, ďakujem ♥
OdstrániťHmm... tak ten vypadá úžasně.... vždycky mi tu děláš chutě:-)))
OdpovedaťOdstrániťAjka
Ajka ďakujem ♥
OdstrániťTen zase vyzera užasne!!! Hneď mám chuť ho ísť upiect :)
OdpovedaťOdstrániťĎAKUJEM,,,,určite vyskúšaj je vynikajúci :-)
OdstrániťToto poznám, už som to strašne dávno nejedol :-) Až som si spomenul na tú chuť! Pekné pripomenutie.
OdpovedaťOdstrániťĎAKUJEM :-)
OdstrániťHi, I think your blog might be having browser compatibility issues.
OdpovedaťOdstrániťWhen I look at your blog in Firefox, it looks fine but
when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
I just wanted to give you a quick heads up!
Other then that, superb blog!
my web-site - seo company south africa - www.bigmediapresence.co.za,
Jarka, krásny zákusok...mám čo dobiehať :)
OdpovedaťOdstrániťYwka ďakujem ♥
OdstrániťOttima questa cheese cake :)
OdpovedaťOdstrániťBravissima come sempre.
Un bacio
Grazie Daniela :-)
OdstrániťDobrý deň! Podobný zákusok pečim aj ja. Len mi ten sneh z bielkov sústavne spľasne. Môžete mi poradiť ako na to aby nespľasol? Ďakujem Marta
OdpovedaťOdstrániťAhoj, skús najskôr vyšľahať len bielka a keď budú tak vyšľahané že po otočení misky nevypadne pridávaj po lyžiciach cukor a ešte dobre vyšľahaj.
Odstrániť