Dostala som mladé mäsko (
lanštiaka). Recept som našla v kuchárskej knihe a je pripravený podľa odborníka
L. Hanzala . Naozaj sa oplatil vyskúšať.
SUROVINY:
1 kg mäso z diviaka karé,
60 g masla, 2 cibule, 0,5 lit smotany na varenie, 2 mrkvy, 1 petržlen, 0,5
zeleru menšieho, bobkový list 4 ks, korenie nové celé, korenie čierne celé, tymián,
1 PL horčice , šťava s jedného citróna, ocot na dochutenie, soľ, 2 PL múky
hladkej na zahustenie.
Mäso umyjeme , osušíme , nakrájame
na plátky a naklepeme.
Osolíme a opečieme po oboch stranách
aby sa nám mäsko stiahlo.
Nakrájame cibuľu a zeleninu na
drobné kocky.
Na masle opražíme koreňovú
zeleninu a cibuľku do zlatista. Potom pridáme horčicu , koreniny, ocot, soľ,
šťavu s citróna, a podlejeme vývarom. Nakoniec vložíme mäso a dusíme . Keď je
mäso mäkké vyberieme ho aj s bobkovým listom , korením a borievkami (borievky ,
celé korenie , dávam uviazané spolu s bobkovým listom v gáze aby som potom
nemusela loviť v hrnci).
Rozmixujeme ponorným mixérom.
Až potom vložíme späť mäso aj koreniny V
smotane rozmiešame hladkú múku na jemno a pridáme do omáčky . Povaríme už iba
chvíľku 5 -10 min. Dochutíme. Dobrú chuť!
krásne úvodné foto a lákavý obed :)
OdpovedaťOdstrániťYwka vďaka :-) .
OdpovedaťOdstrániťVšetko by som doma mala len to najdôležitejšie nie...mäso z diviaka ale takúto omáčku robievam...super.
OdpovedaťOdstrániťYour way of describing everything in this post is truly pleasant, every one
OdpovedaťOdstrániťbe capable of without difficulty understand it, Thanks a
lot.
Also visit my website; big media presence
THANK YOU :-)
OdstrániťMuy sabrosa es una exquisitez bravooo,abrazos.
OdpovedaťOdstrániťGracias Rosita, salude y le deseamos todo lo mejor :-)
OdpovedaťOdstrániťHmmm, diviačie mäso nemám doma :-(
OdpovedaťOdstrániť