Recept mám od Jana Kovaríka, moderátor Prima rána. Je
veľmi jednoduchý a chutný preto recept pridávam aj na blog. Urobila som menšie
úpravy kôli deťom. Ubrala som čierneho korenie a čili som vynechala.
Budeme potrebovať rozpozcované kura, 3 väčšie cibule, 2
pol. Lyž. octu, 3 strúčky cesnaku, 1lyžička mletého korenia ja som ubrala, 2
pol. Lyž. worcestrovej omáčky, čili , 5 lyžíc kečupu ja som použila sladký, 100
g roztopeného masla, vodu alebo vývar 2 dl a soľ. Ako príloha slovenská ryža.
Postup: cibuľu očistíme a nakrájame, tak isto aj cesnak, pridáme ocot,
korenie, worcest. omáčku, kečup, maslo a vodu. Vznikne zmes dobre ju
premiešame.
Na dno pekáča dáme polovicu zmesi. Na to poukladáme kura.
Osolíme a vylejeme druhú polovicu zmesi. Pekáč prikryjeme a šup do
predhriatej rúry. Pečieme na 170 C. Keď je mäso mäkké poklop odstránime , výpek
zlejeme a necháme ešte trošku zapiecť.
Slovenská ryža je vlastne cestovina podobná tarhone. Ako na
to. Ryžu popražíme za stáleho miešania do zlatista. Podlejeme vodou, a to tak
aby nám nad ryžou zostalo 2 cm vody. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme.
Občas premiešame. Ryža naberie na objeme. Keď sa nám zdá už hotová podlejeme ju
troškou vody, premiešame a odstavíme.
Dobrú chuť !
Tohle je přesně to co můžu, kuře s rýží:-)))
OdpovedaťOdstrániťDík Ajka :-).
OdstrániťZabudli ste osoliť
OdpovedaťOdstrániťHm..... nezabudla :-) zabudla som napísať :-)
Odstrániť