streda 22. januára 2014

BRAVČOVÉ MOZOČKY - ZABÍJAČKOVÁ DELIKATESA



Ako každý rok na dedinách v období zimy sú tradičné zabíjačky. Tento krát Vám prinášam recept na bravčové mozočky s prasiatka mangalice. Delikatesa každej zabíjačky. Pripravuje sa pre pohostenie mäsiara a pomocníkov počas spracovania mäsa, jaterníc a iných zabíjačkových dobrôt. Recepty iných zabíjačkových dobrôt nájdeš tu na tomto blogu pod názvom Zabíjačkové hodovanie.

Potrebujeme bravčové mozočky, 1 veľkú cibuľu, 5 vajec, 1 polievková lyžica vody, masť, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika a môžeme aj štipku majoránu ja ho nepridávam bo mne vadí J.


Bravčové mozočky očistíme & odblaníme, nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame a popražíme  na masti do zlatista. 







Vajíčka rozšľaháme vidličkou, pridáme za lyžičku vody. Na cibuľku pridáme nakrájané mozočky a tiež popražíme.Osolíme, okoreníme a pridáme papriku mletú poprípade kto chce aj majoránku. Zalejeme vajíčkom a dobre premiešame. Chvíľku popražíme a keď sú vajíčka hotové odstavíme od sporáka. 




                             Dobrú chuť .


3 komentáre:

  1. vizera to dobre,mi vsak priavame k tomu aj oblicky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. výborné. S tým cholesterolom je to tak: http://www.osel.cz/5849-zvyseny-cholesterol-ide-o-zdravie-alebo-peniaze.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja s cholesterolom ani v mojej rodine nik nemáme problém :-D

      Odstrániť