Ako každý rok na dedinách v období zimy sú tradičné
zabíjačky. Tento krát Vám prinášam recept na bravčové mozočky s prasiatka mangalice.
Delikatesa každej zabíjačky. Pripravuje sa pre pohostenie mäsiara a pomocníkov
počas spracovania mäsa, jaterníc a iných zabíjačkových dobrôt. Recepty iných zabíjačkových dobrôt nájdeš tu na tomto blogu
pod názvom Zabíjačkové hodovanie.
Potrebujeme bravčové mozočky, 1 veľkú cibuľu, 5 vajec, 1
polievková lyžica vody, masť, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika a môžeme
aj štipku majoránu ja ho nepridávam bo mne vadí J.
Bravčové mozočky očistíme & odblaníme, nakrájame na
menšie kúsky. Cibuľu nakrájame a popražíme na masti do zlatista.
Vajíčka rozšľaháme vidličkou, pridáme za lyžičku vody. Na cibuľku pridáme nakrájané mozočky a tiež popražíme.Osolíme, okoreníme a pridáme papriku mletú poprípade kto chce aj majoránku. Zalejeme vajíčkom a dobre premiešame. Chvíľku popražíme a keď sú vajíčka hotové odstavíme od sporáka.
Dobrú
chuť .
vizera to dobre,mi vsak priavame k tomu aj oblicky
OdpovedaťOdstrániťaj kuracie pečienky su k tomu super
Odstrániťvýborné. S tým cholesterolom je to tak: http://www.osel.cz/5849-zvyseny-cholesterol-ide-o-zdravie-alebo-peniaze.html
OdpovedaťOdstrániťJa s cholesterolom ani v mojej rodine nik nemáme problém :-D
Odstrániť