Suroviny: Eidam syr 400 g nakrájaný na tenké plátky, 250 g
šunkovej salámy pokrájanej na tenké plátky. Plnka: maslo 250 g, tavený syr
Lunex 3 kocky & jedno balenie, 4 vajcia uvarené na tvrdo a pokrájané na
jemné kocky, šunka 200 g nakrájaná na malé kocky, paprika zaváraná a soľ. Papier
na pečenie na zrolovanie rolády.
Plnka:
Maslo vyšľaháme ručným šľahačom do peny, pridáme tavený
syr, soľ len podľa chuti (syr je slaný) a zase šľaháme. Postupne pridáme
vajcia, šunku, papriku v oleji všetko nakrájané na drobno a premiešame už
len vareškou.
Postup: Na papier poukladáme syr, tak aby sa nám krajmi
prekrýval. Dáme ho do predhriatej rúry asi tak na 2 min aby sa spustil a kraje
zlepili.
Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Na syr
poukladáme šunku.
Plnku natrieme rovnomerne na šunku a zrolujeme
do rolády. Necháme v chlade aspoň 1 hod stuhnúť.Vyskúšané aj na Modrom koníku aj na stránke Najrecept.cz Syrová roláda
Jarka, tak na tento recept sa pozerám už veľmi dlho. Našla som podobný na Vareche. Ja som robievala syrovú roládu tak, že som hrudu syra varila v mikroténovom sáčku a potom som ho rozvaľkala. Ale akosi sa mi to znepáčilo, to varenie v sáčku, tak vyskúšam túto Tvoju verziu.
OdpovedaťOdstrániťJarka ďakujem, aj ja som pred tým robievala tak že som syr varila ale toto je oveľa jednoduchšie určite vyskúšaj neobanuješ :-) .
OdstrániťAhoj Jarka. Roláda vyzerá veľmi dobre. Ja som na nový rok tiež robila, a konzumovala sa v ten den, takže rýchlo do chladničky, potom do mrazničky, no hrôza. Mala totiž 24h stát v chlade. Tá tvoja je odfotená už schladená? Moja ked stále v teple, tak dosť zmäkla...možno aj preto, lebo bola v mrazničke? No ale hosťom tak chutila, že teraz na dalšie stretko mám roladu urobiť :-D. Ak je tvoja aj po vybratí taká pevná, tak urobím tvoju.
OdpovedaťOdstrániťAhoj Riki.... prvá fotka teda rezy sú krájané po stuhnutí ale viď. roládu v celku na papieri tam je roláda hneď po zrolovaní. Nebola najtvrdšia ale keď som ju dala do chladničky pekne stuhla a dala sa perfektne krájať aj na misy po vybratí z chladničky sa neroztekala,,,,,,,, myslím že pre to že bola v mrazničky ....to je dôvod, preto sa ti roztekala. Aj maslo robí svoje. Ja používam len 82 % tukom živočíšnym nie rastlinným. Treba dávať pri kúpe masla pozor ! aj 82% a s kódom Slovensko nemusí byť naše Slovenské ....zväčša je to maslo Poľské a 82% tuku je rastinného a to je zlé aj do plniek aj do mrazničky preto lebo obsahuje veľa vody. Neraz som sa oklamala...Tescko ho predáva v červenom balení, býva zvyčajne v dobrej zľave a ľudia naletia. Držím palce, určite sa vydarí :-) a vďaka.
OdpovedaťOdstrániťTu vždy nájdem niečo doré
OdpovedaťOdstrániť