nedeľa, 15. júla 2012

SEGEDÍNSKY GULÁŠ


Náš rodinný Segedínsky guláš .

SUROVINY :

500 g bravčového pliecka
1300 g kyslej kapusty
250 ml smotany sladkej
500 ml mlieka
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
bobkový list
celé korenie
celé nové korenie
hladká múka a masť na zápražku

POSTUP :

Cibuľku nakrájame na jemno , popražíme na oleji a pridáme nakrájané mäso na kocky .


Popražíme , osolíme, okoreníme , posypeme paprikou pridáme bobkový list , korenie celé a dusíme . Až nám šťava ubudne podlejeme vodou a pridáme pretlačený cesnak . Keď je mäso polomäkké pridáme kapustu ,,,,ja si ju nakrájam na menšie nemám rada dlhú .


Urobíme si zápražku 2 lyžice masti 2 lyžice hladkej múky popražíme . Necháme vychladnúť .


Keď je mäso mäkké pridáme zápražku dobre premiešame,,, ono to zhustne,,, a hneď vlejeme mlieko v ktorom je smotana a 1 lyžica hladkej múky,,, samozrejme všetko dobre premiešané bez hrčiek .


Za stáleho miešania povaríme 15 minút . Dochutíme ak treba posoliť . Ja kapustu nepremývam ( máme svoju domácu ) vždy mi kyslosť vyhovuje ale ak je kapusta kúpená treba si dať pozor na kyslosť ! Ak je moc kyslá treba premyť . Dobrú chuť !


7 komentárov:

  1. Dnes sme mali na obed...varím podobne ako ty, ja dávam ešte podľa rady môjho švagra aj malú konzervu paradajkového pretlaku a pretože kapustu väčšinou kupujem, tak ju veru niekedy musím aj premyť, tak ako píšeš, ale len málo lebo že sa vymyjú vitamíny z nej...či je to pravda neviem...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skúsim nabudúce s pretlakom ako varíš Ty , trocha zmeny nezaškodí :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ďakujem :-))aj u nás zbožňované :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. obľúbené jedlo našej rodiny, zajtra varím podľa Teba, veľmi pekný blog. Lívia

    OdpovedaťOdstrániť