streda, 18. júla 2012

KURACIE STEHIENKA NA ČERTOVSKEJ POMAZÁNKE


SUROVINY :

kuracie stehná
2 cibuľe
mleté čierne korenie
mletá paprika
soľ , olej , zemiak na zahustenie
čertovská pomazánka ( recept nájdeš na mojom blogu )
ako príloha Slovenská ryža ( tarhoňa )

POSTUP :

Cibuľu nakrájame na drobno a dáme popražiť na olej .


Pridáme umyté stehná , posolíme , pokoreníme , dáme sladkú papriku .
Popražíme a dusíme vo vlastnej šťave . A neskoršie podlejeme vodou . Keď je mäso polomäkké pridáme čertovskú pomazánku a dobre premiešame .


 Necháme dusiť až mäsko úplne zmäkne .


Jeden zemiak si nastrúhame na jemno a pridáme na zahustenie . Ešte chvíľu povaríme asi tak 10 -15 min .


Pripravíme si prílohu Tarhoňa aj Slovenská ryža sa pripravujú rovnakým spôsobom . Opražíme na rozpálenom oleji do hnedkasta stále miešame .


Zalejeme tepov - horúcou vodou ( Pozor začne to prskať ! )  posolíme , premiešame a zakryjeme . Po chvíli znova premiešame a podľa potreby prilejeme ešte vody .



DOBRÚ CHUŤ !


4 komentáre:

  1. veľmi pekne a lákavo si to pripravila :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Robila som, chutilo to každému, podávala som so slovenskou ryžou, máme radi tento druh cestoviny, recept je výborný, určite som ho nerobila naposledy. Je to rýchlovka. Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť