nedeľa, 15. júla 2012

DOMÁCA KYSNUTÁ KNEDĽA


SUROVINY :

400 g hrubej múky
2 dl mlieka
soľ
1 bal. sušeného droždia
1 žĺtok
Voda letná, podľa potreby na rozriedenie cesta ak teba.

POSTUP :
Kvások pripravíme tak, že do vlažného mlieka primiešame droždie, štipku soli, a trošku cukru a 1 PL múky. Necháme kysnúť na telom mieste. Do múky pridáme kvások , žĺtok, štipku soli.Vymiesime cesto.




Ak je moc tuhé môžeme trochu pridať letnej vody.

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti & bochníky.

Vytvoríme bochníčky ktoré ponecháme ešte 15min kysnúť pod utierkou. Potom knedľu dáme nad parák teda nad paru, a paríme  asi tak 25 minút . Potrieme olejom. Krájame až vychladne.



2 komentáre:

  1. odbivujem ženy,ktoré si robia doma knedle a tak krásne ako tebe sa im podaria...ja som to skúšala raz, ale nebola som s výsledkom spokojná tak radšej vždy kúpim hotovú aj keď je pravda, že často vyzerá horšie ako tá, čo som ja vytvorila :)))

    OdpovedaťOdstrániť