streda 11. júla 2012

KURACIA PEČEŇ TROCHU INAK



Tento recept nám varievala moja mamina. Je to vlastne plnka do kuraťa. Vždy nám bolo málo, preto nám ju robievala na pekáči viac ako s zmestí do kuraťa.

Budeme potrebovať:
1 balenie pečene kuracej (500 g )
nakrájaný chleba suchší (polka chleba 1kg-ho )
vajcia 4
mlieko 4dc
soľ
cibuľa 1 veľká
korenie čierne mleté
majorán


Nakrájame cibuľu. Dáme popražiť na panvicu.
Nakrájame umytú pečeň na menšie kúsky.

Pridáme ju na praženú cibuľku a 15 - 20 minút podusíme. Hotovú odstavíme a môžeme osoliť. Chleba si nakrájame na menšie kúsky. Zalejeme mliekom a premiešame aby nám mlieko vsiaklo do chleba. Pridáme vajíčka. Koreniny a zamiešame .




Až nakoniec vmiešame pečienku. Dáme na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč piecť na 180 C.




10 komentárov:

  1. občas pečeň robievam lebo máme radi ale takto som ešte neskúšala, vďaka za inšpiráciu, vyzerá to výborne! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Môžem doporučiť, je to mňamka, aj za tepla ale chutí aj vychladnuté. Ďakujem za recept. Našla som vo Vašom blogu veľa dobrých inšpirácií, rada ku Vám chodím. Kata

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka som rada že ste si doma pochutili a vôbec recept vyskúšali . Nie každý obľubuje pečienku a popritom keď je dobre pripravená , tak je to delikatesa :-) ďakujem :-)

      Odstrániť
  3. Takúto dobrotu som už dávno nejedla, je to senzačný recept, máme radi pečienku na všetky spôsoby ale tento recept mi pripomína chute môjho detstva, recept je úžasný. Bola to veľká mňamka, bude sa opakovať. Doporučujem vyskúšať, lebo je to vynikajúca pochúťka aj za studena. Jarka, ďakujem pekne, máte krásny blog a úžasné recepty. Milena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milenka vďaka :-)máš pravdu kedysi sa robievala hlavne na roboty , keď boli žne , oberačky alebo sa kosili lúky a nebol čas na hriaty obed je výborná aj za studena .

      Odstrániť
  4. Ahojte, ja viem do toho vsetkeho este pridat aj bonduele hrach s mrkvou a ked davam vajicka, oddelim bielka a pridam ich tam uz vyslahane. Kolko rozkov, tolko vajicok. Dobru chut.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. zajtra idem na to len dvojča tvojej mamy tam pridáva petržlenovú vnat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ja skôr majoránku :-) nech sa ti vydarí tak ako moja mama :-)

      Odstrániť