Budeme potrebovať 3 hrnčeky polohrubej múky, 1 lyžička
hladkej múky, ¾ hrnčeka mlieka, 4 PL kryštálového cukru, 4 PL masla, ½ kocky
droždia, 2 žĺtky, kôra s citróna, 1 balenie vanilkového cukru, štipka soli
a na plnku 1 balenie Zlatý klas, cukor. Maslo na potretie cesta, ovocie na
povrch.
Postup: Mlieko vlažné, droždie a 1 lyžička cukru zamiešame a ponecháme vykysnúť....kvások. Múku osolíme a zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Vlejeme žĺtky, zmäknuté maslo a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto ktoré sa nám nelepí na okraj misky. Podľa potreby ak je cesto veľmi tuhé prilejeme mlieko. Dáme cesto kysnúť na teplé miesto. Pokiaľ cesto vykysne uvaríme si hustý puding zo Zlatého klasu. Necháme ho vychladnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme, potrieme maslom a zavinieme.
Krájame asi tak na šírku 3 až 4 cm.
Poukladáme na plech na ktorom je už papier na pečenie.
Pomocou lyžice vydlabeme v strede jamku a dáme do nej puding. Na vrch
môžeme dať ovocie. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom. Necháme ešte kysnúť
asi tak 10-15 min na plechu. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na
170C.
Dobrú chuť!
wowwwwwwww......una visione :)
OdpovedaťOdstrániťBelli e buonissimi.
Un bacio
Dobrota.... musim vyzkoušet:-))
OdpovedaťOdstrániťVyzeraju velmi, velmi chutne. Zaslintany cely monitor ;-). Diki za skvely receptik.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Té poslední fotografii se nedá odolat, jen se zakousnout mňam mňam :-)
OdpovedaťOdstrániťjej to je krásná dobrota a určitě i moc dobrá :o) Martina
OdpovedaťOdstrániťČo iné môžem napísať....mňááááááááááám :)
OdpovedaťOdstrániťnádhera Jarka :-)
OdpovedaťOdstrániťDievčatá ďakujem za kompliment aj za návštevu, potešila ♥
OdpovedaťOdstrániť