štvrtok 15. mája 2014

PLNENÁ BRAVČOVÁ PANENKA



Budeme potrebovať bravčovú panenku, jednu surovú neúdenú klobásu ako plnku alebo na hrubšie pomleté mäso, prísady: červená paprika, mleté čierne korenie, pomletý cesnak, rasca mletá a soľ môžeme použiť aj štipľavú papriku, každému podľa chuti...a trošku červeného vínka :-) .                                                           

Postup panenku pomocou noža stredom narežeme tak aby nám v strede vznikol otvor na plnku alebo klobásu. Naplníme, osolíme popicháme vidličkou preložíme na pomastený pekáč trošku podlejeme vodou. Prikryjeme môžeme použiť alobal ak nemáme poklop na pekáč. Dáme piecť do rúry. Keď je panenka upečená posypeme ju grilovacím korením a necháme ešte 15 min zapiecť bez poklopu či alobalu. Povrch panenky posypeme korením na gril ja som použila korenie Gril a šašlik.



6 komentárov:

  1. Plněná masa máme rádi ... a s tou klobásou vypadá supr:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka vďaka :-) aj u nás toto mäsko zbožňujeme

      Odstrániť
  2. Toto poznám tak, že celá panenka sa ešte pred pečením zabalila do pobrušnice - taká blana, ktorá sa dá rozprestrieť a vyzerá tak trocha ako malá záclona :-) Mama to robievala a také veľmi pikantné to bolo, a z
    toho sa pri pečení uvoľňovala taká pekná červená šťavička. Super, vďaka za pripomenutie :-)
    A s chuťou by som si dala aj túto tvoju verziu, musí to byť dobrota!

    OdpovedaťOdstrániť