štvrtok, 22. mája 2014

CELOZRNNÉ BOCHNÍČKY





Na prípravu budeme potrebovať 350 ml mlieka, 3 PL olivového oleja, 1 lyžička cukru, 1 lyžička soli,1 lyžička rasce mletej, 305 g špaldovej celozrnnej múky, 150 g hladkej múky, 21 g čerstvých kvasníc.







Do misky dáme obe múky, cukor, soľ, rascu mletú a premiešame vareškou. Pridáme olivový olej a letné mlieko. Vypracujeme cesto a dáme ho kysnúť na teplé miesto. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, urobíme bochníčky a ešte ponecháme na teplom mieste kysnúť 15 min. Poukladáme na plech.







Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170C asi tak 30-35 minút.

3 komentáre:

  1. Buono, buono buono, me lo immagino con il formaggio o il salame dentro :)
    Un bacio, sei bravissima.

    OdpovedaťOdstrániť