sobota, 2. júna 2012

SRDIEČKOVÁ DOBROTA K MDD




SUROVINY :

Cesto :
4 vajcia
4 lyž. pol. práškového cukru
4 pol. lyž. polohrubej múky
125 g rozpusteného letného masla
prášok na pečenie polovica balíčku

Na zdobenie a plnka :
2 bal. puding. prášku najlepšie jahodový
0,5 lit mlieka
4 pol. lyž. kryštálového cukru
250 g maslo
1 balíček želatiny
a jahody

Postup :

4 bielka si vyšľaháme na tuho .


 Potom pridáme práškový cukor.


Pridáme žĺtka . Rozmixujeme a potom pridáme múku v ktorej máme zamiešaný prášok na pečenie a nakoniec vlejeme letné rozpustené maslo . A premiešame vareškou. Vlejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy .



Jahody si umyjeme obalíme v kryštál. cukre .




Poukladáme na cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry n 180 C .



Uvaríme si puding a necháme vychladnúť . Maslo mixérom rozmixujeme a postupne pridávame puding .


 Kožku pred tým stiahneme aby plnka bola pekná hladká .


Na vychladnuté  upečené cesto natrieme jahodový džem . A na to dáme pol plnky .


Poukladáme jahody a doložíme ostatnú plnku , tak aby jahody nebolo vidieť . A šup do chladničky stuhnúť.



Z najväčších jahôd si povykrajujeme srdiečka na ozdobu .


Vyzdobíme  a podľa návodu na obale si pripravíme želatinu . Postupne ju lejeme po lyžičkách a zakaždým ponecháme stuhnúť . Želatina nesmie byť horúca !


Ponecháme stuhnúť do druhého dňa . DOBRÚ CHUŤ !



Prierez .


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára