SUROVINY :
Cesto :
4 vajcia
4 lyž. pol. práškového cukru
4 pol. lyž. polohrubej múky
125 g rozpusteného letného masla
prášok na pečenie polovica balíčku
Na zdobenie a plnka :
2 bal. puding. prášku najlepšie jahodový
0,5 lit mlieka
4 pol. lyž. kryštálového cukru
250 g maslo
1 balíček želatiny
a jahody
Postup :
4 bielka si vyšľaháme na tuho .
Potom pridáme práškový cukor.
Pridáme žĺtka . Rozmixujeme a potom pridáme múku v ktorej máme zamiešaný prášok na pečenie a nakoniec vlejeme letné rozpustené maslo . A premiešame vareškou. Vlejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy .
Jahody si umyjeme obalíme v kryštál. cukre .
Poukladáme na cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry n 180 C .
Uvaríme si puding a necháme vychladnúť . Maslo mixérom rozmixujeme a postupne pridávame puding .
Kožku pred tým stiahneme aby plnka bola pekná hladká .
Na vychladnuté upečené cesto natrieme jahodový džem . A na to dáme pol plnky .
Poukladáme jahody a doložíme ostatnú plnku , tak aby jahody nebolo vidieť . A šup do chladničky stuhnúť.
Z najväčších jahôd si povykrajujeme srdiečka na ozdobu .
Vyzdobíme a podľa návodu na obale si pripravíme želatinu . Postupne ju lejeme po lyžičkách a zakaždým ponecháme stuhnúť . Želatina nesmie byť horúca !
Ponecháme stuhnúť do druhého dňa . DOBRÚ CHUŤ !
Prierez .
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára