SUROVINY :
0,5 litra mlieka
5 dkg práškový cukor
2 dkg sušené droždie
2 vajcia
40 dkg hladkej múky
džem , maliny , šľahačka olej na panvicu a soľ.
POSTUP :
Do mierne zohriateho mlieka pridáme cukor droždie a rozmiešame .
Pridáme vajcia, soľ a po troške hladkú múku.
Po dôkladnom premiešaní cesto ponecháme nakysnúť na teplom mieste.
Panvicu potreme olejom a pečieme z oboch strán.
Ja nepoužívam panvicu na dolky dolkáreň, nakoľko mám plynoví sporák.
Dolky natrieme džemom ja som práve uvarila z čierneho ríbezľa , tak som hneď aj vyskúšala :-)
Vyzdobíme šľahačkou, malinami, černicami, morušami alebo iným ovocím.
Dodrú chuť !
výborná dobrota :-)
OdpovedaťOdstrániťja viem ,,ale potom ,,,,tie kalórie lepia sa na mňa a nie ich zo seba striasť :-))
OdpovedaťOdstrániťvšak to, ale keď sa tažko odoláva :-)
OdstrániťTak tohle jsou ale lívance, dolky - vdolky jsou vyšší kynuté kulaté neplněné a taky mňam. Moni
OdpovedaťOdstrániťĎakujem ♥ ♥ ♥
OdstrániťU nás na Slovensku dolky, vyššie kuľaté u nás šišky.
OdstrániťDobrý deň , vyzeraju skvele , chcem sa spýtať kolko treba nehať cesto nakysnuť ? a po nakysnutí cesta dávame na panvicu pravda ? a môžem aj na panvici určenej na dolky ? dakujem za odpoved.
OdpovedaťOdstrániťSimonka vykysnúť na teplé miesto min. 30 min ......to vidieť naberie na objeme. Ja robievam na obyčajnej panvici a to s toho dôvodu že ja mám plynoví sporák a na to sa dolkáreň & nehodí nemá rovnomerný rozsah tepla a potom niektoré dolky prihoria. Dolkáreň sa používa viac na elektrické platne alebo klasické sporáky. Hneď po nakysnutí potri panvicu pomocou brčka olejom a na rozpálenú panvicu môžeš liať cesto.
Odstrániť