SUROVINY :
500 g polohrubej múky
1 Hera ( stužený tuk )
1 kyslá smotana
1 vajce
1 prášok na pečenie
soľ
POSTUP :
Do misky dáme múku, Heru a prášok na pečenie pomiešame pridáme 1 kávovú lyžičku soli , pridáme smotanu , vajce a dobre premiešame mixérom .
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 6 mm a vykrajujeme .
Vykrojené poukladáme na papier na pečenie , potreme žĺtkom posypeme sézamom .
Pečieme na 180 C asi tak 10 minút . Dobrú chuť !
Vynikajúci recept,ale akonáhle som minule pridala bryndzu boli ešte lepšie , 2 dni makké a obvykle su uz na 2 den tvrdsie..:)
OdpovedaťOdstrániťSom veľmi rada že chutilo , nabudúce aj ja vyskúšam s bryndzou :-) ďakujem .
OdpovedaťOdstrániťMozem sa prosim spytat, kolko smotany mam dat do cesta? Myslim, ze tegliky su v obchodoch uz v troch velkostiach.. A ked chcem pridat bryndzu, tak kolko? Mam potom vynechat smotanu? :-) Dakujem pekne za odpoved
OdpovedaťOdstrániťDobrý večer, ja dávam 200 ml kyslej smotany ak chcete s príchuťou bryndze kľudne jedno balenie myslím že je v gramáži 125 g môžete spolu aj so smotanou pridať do kopy. Mäkkosť pagáčov drží tuk & Hera. Ak by sa Vám videlo cesto redšie stačí po lyžici pridať múku ( 2-3 pol. lyž). Ten tuk múku znesie.
Odstrániť