utorok 26. júna 2012

NEKYSNUTÉ PAGÁČE





SUROVINY :

500 g polohrubej múky
1 Hera ( stužený tuk )
1 kyslá smotana
1 vajce
1 prášok na pečenie
soľ

POSTUP :

Do misky dáme múku, Heru a prášok na pečenie pomiešame pridáme 1 kávovú lyžičku soli , pridáme smotanu , vajce a dobre premiešame mixérom .


Cesto rozvaľkáme na hrúbku 6 mm a vykrajujeme .


Vykrojené poukladáme na papier na pečenie  , potreme žĺtkom  posypeme sézamom .


Pečieme na 180 C asi tak 10 minút . Dobrú chuť !


4 komentáre:

  1. Vynikajúci recept,ale akonáhle som minule pridala bryndzu boli ešte lepšie , 2 dni makké a obvykle su uz na 2 den tvrdsie..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som veľmi rada že chutilo , nabudúce aj ja vyskúšam s bryndzou :-) ďakujem .

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mozem sa prosim spytat, kolko smotany mam dat do cesta? Myslim, ze tegliky su v obchodoch uz v troch velkostiach.. A ked chcem pridat bryndzu, tak kolko? Mam potom vynechat smotanu? :-) Dakujem pekne za odpoved

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý večer, ja dávam 200 ml kyslej smotany ak chcete s príchuťou bryndze kľudne jedno balenie myslím že je v gramáži 125 g môžete spolu aj so smotanou pridať do kopy. Mäkkosť pagáčov drží tuk & Hera. Ak by sa Vám videlo cesto redšie stačí po lyžici pridať múku ( 2-3 pol. lyž). Ten tuk múku znesie.

      Odstrániť