SUROVINY :
pohár 300 ml .
2 poháre polohrubej múky
1 pohár kryštálového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
1 pohár oleja
1 pohár mlieka
1 balíček kypriaci prášok
4 malé lyžičky mletej škorice
4 ks na jemno nastrúhané jablká
50 g posekaných mandlí na povrch koláča
2 vajcia
nugátová nátierka
POSTUP :
Jablká si nastrúhame.
V miske spolu zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, olej, mlieko, kypriaci prášok, škoricu a dve vajíčka.
Jablká pridáme do cesta. Dobre premiešame.
Vylejeme na mastný a múkou vysypaný plech.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 C.
Na vrch sekané mandle. Koláč je vláčny, nie je to suché piškótové cesto! Dobrú chuť !
A tento urcite vyskusam.
OdpovedaťOdstrániťje naozaj výborný :-)
Odstrániťv recepte na jablkovo-skoricovy kolac su uvedene 2 vajcia no v postupe nie su pridane. ako to vlastne je ,vie niekto?
OdstrániťVďaka za milé upozornenie , vidím že ostatné blogerky s tým vedeli poradiť :-)koláčik upiekli a vydaril sa ..... :-) upravené
Odstrániťmilujem kolace, co len zamiesam v jednej miske. mate esste take dake?
OdpovedaťOdstrániťjasné rezy Rafaelo , bublanina :-)alebo muffiny všetko rýchle a jednoduché :-))
OdstrániťŠkoricový koláč je výborný, behom pol hodiny bol preč, robila som bez nutely, ale chuť jabĺk a škorice je mňamózny. Mám rady tieto jednoduché recepty hlavne v horúcich letných dňoch. Ďakujeeem...
OdpovedaťOdstrániťLýdia
:-)) som rada žechutilo :-))
OdpovedaťOdstrániťJarka vyskúšala som škoricovník, je to fantastický recept, rýchly, jednoduchý, nie náročný na suroviny, na čas a chutí fantasticky. Ďakujem a teraz si vyberiem ďalší recept na zajtra. Veľmi pekne ďakujem. Marylan
OdpovedaťOdstrániť:-) som rada že moje recepty inšpirujú , chutia a udomácnia sa aj v tvojej kuchyni ,,,,ďakujem :-)
OdstrániťJarka, koláčik som piekla už tretíkrát, robím ho bez nutely , nám chutí aj bez neho. Je vláčny, mäkký, jednoducho fantastický. Máte zlaté ruky a fantáziu a musíte byť úžasnou cukrárkou, kuchárkou. Ďakujem Betina
OdpovedaťOdstrániťSom veľmi rada že chutí :-) a veľmi pekne ďakujem za pochvalu Betinka :-)) potešila
OdstrániťAkeber, tento koláčik je úžasný. Pečieme ho každý týždeň, žiadna plnka, je hotový raz dva a mizne z plechu behom pol hodiny. Ďakujem. Silvia
OdpovedaťOdstrániťďakujem :-)
OdstrániťMilá Akeber, vždy sa na Vašom blogu inšpirujem, máte krásne spracované recepty a fotopostupy, pochopí aj začiatočníčka v kuchyni a recepty hovoria za seba. Naposledy som vyskúšala škoricovník, vrelo odporúčam pre mňa a môjho manžela je to najlepší jablkový koláč na svete. Ďakujem.
OdpovedaťOdstrániťJožka
Jožka verte že keď som ja začínala do varenia šprtať bola by som veľmi rada keby som mala internet a na ňom recepty s postupom ,,,,bola som taká mantavá :-)ale naučila som sa . No nie vždy sa recept vydarí :-) ale o tom to je stále skúšať a vylepšovať . ĎAKUJEM .
OdpovedaťOdstrániťJarka, recept je senzačný, teraz v sezóne jabĺk ho pečiem každý týždeň, iba sa tak zapráši za plechom, je to úžasný recept. Pridávam sa k Vášmu názoru, že internet je veľká pomôcka aj v oblasti varenia a pečenia, vďaka patrí Vám, ktoré máte vlastný blog, venujete sa mu a učíte mladé kuchárky, odovzdávate im svoje tajomstvá a zasväcujete ich do varenia a pečenia.
OdpovedaťOdstrániťBlog je prekrásny, vždy tu nájdem recept, ktorý patrí medzi naj...naj.. v mojej rodine. Ďakujem. Emília
Milka veľmi pekne ďakujem , som veľmi rada že ste si obľúbili môj blog a nájdete vždy niečo čo vás osloví ,,, vďaka :-)
OdstrániťO tomto jednoduchom a pritom fantastickom koláčiku by sa dali spievať ódy. Nevieme sa ho dojesť, pri dnešnom tempe a životnom štýle tieto recepty mám najradšej. Vyskúšala som aj Rafaelo a môžem potvrdiť, že chutia famózne. Krásne recepty, fotopostup, jednoducho úžasný blog. Iveta
OdpovedaťOdstrániťSom veľmi rada že že sa Ti páči môj blog a že máš aj vyskúšané niektoré recepty .......ďakujem :-)
OdstrániťJarka, výborný koláčik, aj ja mám podobný recept a robievam podľa neho ale po vyskúšaní tohto tvojho mi ho už asi nebude treba...:) tá nutela navrchu...mňam
OdpovedaťOdstrániť:-)áno je naozaj výborný , ďakujem .
OdstrániťNa tento koláčik si nedám dopustiť, je úžasný, rýchly a chutí veľmi. Pečiem ho každý týždeň, veď jabĺk máme dosť a nevieme sa ho dojesť. Je to veľká mňamka, vrelo odporúčam vyskúšať. Ďakujem za chutné recepty. Betka
OdpovedaťOdstrániťBetka, ďakujem som veľmi rada že Vám chutí :-))
OdstrániťTieto škoricovníky zbožňuje celá naša rodina. Odvtedy ako som objavila recept ich pečiem každý týždeň a zatiaľ sa nám nezunovali. Spotrebujem padavky, a koláčik nám veľmi chutí. Veľké ďakujem. Sláva
OdpovedaťOdstrániťSlávka som veľmi rada že Vám chutí , najjednoduchšie bývajú najlepšie . Ďakujem :-).
Odstrániťako to, že som tento koláč prehliadla, vyzerá úžasne a chuť jabĺk a škorice je výborná :-)
OdpovedaťOdstrániťYwka vďaka :-)
Odstrániťfantázia, za 5 minút zamiešaný a chutí výborne a to som ešte len varešku oblizovala :-) ďakujem za super recept, plný vitamínov z jabĺčka a škorice na dobrú náladu...už sa tešííím , hneď ukladám
OdpovedaťOdstrániťďakujem ♥
OdstrániťDobry den 😊Dakujeme moc za recept , bohuzial som mala menej jablk tak som pridala este jeden plod Kaki 😁Dam vediet ako chutil 😊
OdpovedaťOdstrániťSom veľmi rada že ste si poradili a nahradili jablká, verím že bude chutiť :-)
Odstrániťahoj, nechcem rýpať, ale aj do cesta idu tie nasekané mnadle? Lebo v ingredienciách sú dva-krát písané a v postupe sú len raz. Idem akurát robiť koláč a keďže si myslím, že nedostanem hned odpoveď, rozmýšlam či ich dám aj do toho cesta či nie :) nemám mandle, tak musím ísť do obchodu, mohla by som ich tam aj nedať, ale rada robím na prvý-krát presne podľa receptu:D
OdpovedaťOdstrániťNie do cesta nedať mandle, len na povrch....ale keď dáš nič sa nestane :-), vďaka za upozornenie.
Odstrániťvdaka, ani som nedala, tak som nejako usúdila že iba na povrch... ale koláč sa mi nevydaril, bol nejaký mokrý, tak nvm či som málo piekla alebo nejako som zle tie suroviny dala neviem, skušala som šparátkom a vyzeral upečený, ale po rozkrojení bol taký no nie podľa tvojho obrázka... :( a možno by som len po robote nemala piecť, ale až cez víkend...
OdpovedaťOdstrániťTo ma mrzí, zrejme krátko pečený & nedopečený.Snáď nabudúce:-) bude ok.
Odstrániťono to treba aj napisat, ako dlho piect. A tiez ake su jablka, z niektorych treba vodu vytlacit a niektore su suche, tak nie...
Odstrániťa este doplnim, piekla som kolac skoro hodinu, kolac bol mokry, takze nedopecenim to nebude. Sla som presne podla postupu, cesto vyzeralo ako na obrazku. Aj narastol a zrazu splasol a zvnutra bol uplne surovy. Len spodok a vrch prepeceny, tvrda korka. Nezda sa mi tolko vela oleja v recepte.
OdpovedaťOdstrániťLinda ja neviem čím to je, mne sa koláč vydaril viď na foto aj ostatným...neviem kde je chyba .... a aké jablká? viete koľko druhov je na Slovensku jabĺk? ani neoznám všetky odrody. Piekla ste ho znovu? váš predošlí komentár bol z roku 2016? Pridávam recepty aj na stránku Varecha tam koláč mal úspech a každej čo ho piekla sa vydaril (vid. diskusiu) https://varecha.pravda.sk/recepty/skoricovy-jablcnik-fotorecept/37379-recept.html
Odstrániťoprava - nepoznám
Odstrániť