SUROVINY :
100 listov ríbezľa
6 dcl šťava z ríbezľa
6 dkg kyselina citrónová
4 litre vody
4 kg kryštálového cukru
0,5 bal . Prípravok na konzervovanie .
POSTUP:
Ríbezle prepasírujeme.
Pridáme 4 kg cukru a konzervačný prípravok.
Ešte 15 min. povaríme , lejeme cez sitko a máme približne 6 lit.sirupu.
Je známe že ríbezle je veľmi zdravé . Samozrejme najzdravšie je v surovom stave . No v zime keď nie je dostatok čerstvého ovocia bodne domáci sirup alebo ríbezle naložené v kryštálovom cukre. Tak sa dá použiť aj na čaj.
Ríbezle obsahuje flavóny ktoré pôsobia proti arterioskleróze , nachladnutiu a pri problémoch s črevami. Je bohaté na betakarotén, biotín vitamín C a E. Zabraňujú infekcii močových ciest. Prinášajú úľavu pri zápale a sú bohatým zdrojom draslíka.
I coild not resist commenting. Perfectly written!
OdpovedaťOdstrániť