Bravčovinky & Fašírka.
Suroviny: 500g bravčového mäsa, 5 plátkov staršieho chleba,
cibuľa 2 ks, cesnakové strúčky 3 ks, soľ, mleté čierne korenie, olej, 2 vajcia,
majoránka, strúhanka a trošku mlieka (0,5-1 dl) na chleba.
Postup: Umyté mäso nakrájame na kocky, na kocky nakrájame
aj chleba a cibuľu. Chleba polejeme mliekom.
Na mlynčeku striedavo melieme mäso, chleba , cibuľu a cesnak.
Pomletú zmes osolíme, okoreníme pridáme majoránku, tak 2 PL,
vajcia a dobre premiešame.
Ja robievam z väčšej dávky mäsa fašírku, tak sa mi
podaria dva niekedy aj tri valce.
Plech kde budeme piecť si potrieme olejom. Na podnos si
rovnomerne rozsypeme strúhanku. Z masy si urobíme valec a ten v tej
strúhanke obalíme.
Uložíme na plech, povrch popicháme vidličkou a pokropíme
vodou (pocapkáme vodu po povrchu fašírky) potom nám tak nepopraská.
Po upečení necháme dobre vychladnúť až potom fašírku krájame.
Dobrú chuť!
Jarka, presne takto robím fašírku aj ja tiež najmenej dva valce :)
OdpovedaťOdstrániť