piatok, 29. novembra 2013

FAŠÍRKA






Bravčovinky & Fašírka.
Suroviny: 500g bravčového mäsa, 5 plátkov staršieho chleba, cibuľa 2 ks, cesnakové strúčky 3 ks, soľ, mleté čierne korenie, olej, 2 vajcia, majoránka, strúhanka a trošku mlieka (0,5-1 dl) na chleba.
Postup: Umyté mäso nakrájame na kocky, na kocky nakrájame aj chleba a cibuľu. Chleba polejeme mliekom.

Na mlynčeku striedavo melieme mäso, chleba , cibuľu a cesnak.




Pomletú zmes osolíme, okoreníme pridáme majoránku, tak 2 PL, vajcia a dobre premiešame.
Ja robievam z väčšej dávky mäsa fašírku, tak sa mi podaria dva niekedy aj tri valce. 







Plech kde budeme piecť si potrieme olejom. Na podnos si rovnomerne rozsypeme strúhanku. Z masy si urobíme valec a ten v tej strúhanke obalíme.






Uložíme na plech, povrch popicháme vidličkou a pokropíme vodou (pocapkáme vodu po povrchu fašírky) potom nám tak nepopraská.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre tak na 170C .


Po upečení necháme dobre vychladnúť až potom fašírku krájame.




Dobrú chuť!







1 komentár:

  1. Jarka, presne takto robím fašírku aj ja tiež najmenej dva valce :)

    OdpovedaťOdstrániť