streda, 20. novembra 2013

RIZOTO



Suroviny:
Kuracie alebo zajačie mäso (ja som použila zo zajaca), vývar. Hrášok, mrkva, kukurica (dostať kúpiť spolu zavarené) komu sa nelení môže si ju surovú uvariť. Maslo, soľ, mleté čierne korenie, trošku vegety, ryža uvarená ja do nej dávam trošku kari korenia pekne  ju sfarbí a ešte cibuľa ( ja ju nemôžem použiť, deti mi potom rizoto nechcú jesť) ale určite do rizota cibuľa patrí J.

Uvaríme ryžu 250g. A to tak že najskôr ryžu dobre premyjeme, necháme odkvapkať. Olej alebo masť dáme na panvicu rozohrejeme a ryžu popražíme. Posolíme, pridáme kari korenie zalejeme vriacou vodou (4 dl) vody a dusíme na miernom ohni alebo v rúre.
Mäso uvaríme do mäkka tak, aby sa nám oddeľovalo od kostí. Oberieme a nakrájame ho na malé kúsky.
Primiešame do ryži. Pri podávaní posypeme nastrúhaným údeným syrom.




Cibuľku nakrájame na drobno popražíme. Pridáme hrášok, mrkvu, kukuricu chvíľku podusíme. Primiešame do ryži a dochutíme soľou, korením , vegetou. Pridáme 1 dl vývaru a dobre premiešame.



                                      Dobrú chuť !


2 komentáre:

  1. Rizoto já ráda, to tvoje vypadá úžasně:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka ďakujem za kompliment :-) aj chutí skvele...vďaka ♥

      Odstrániť