nedeľa 17. novembra 2013

KURACIE NA MEDE





Suroviny:
Kuracie štvrte tri ks, vývar, olivový olej, mletá rasca, soľ, worcester, sójová omáčka, jedna poliev. lyžica medu na potretie, tri veľké cibule.

Kuracie štvrte zbavíme kože, oddelíme stehienka od štvrtí,  umyjeme, osušíme, osolíme a posypeme mletou rascou (trošku popritláčame). 



Na panvicu dáme olivový olej, dobre nahrejeme a mäso popražíme  z oboch strán tak 10 minút.





 Mäso z panvice vyberieme a do výpeku vložíme nakrájanú cibuľu. Popražíme do zlatista.



Do pekáča poukladáme mäso a pokvapkáme worcestrovou a sójovou omáčkou.




Podlejeme vývarom a povrch mäsa potrieme medom.




Nakoniec na vrch poukladáme upraženú cibuľu. A Šup do rúry na 180 C. Nezabudneme pekáč zakryť .....môžeme použiť aj alobal. Ako prílohu môžeme uvariť ryžu alebo zemiaky v akejkoľvek podobe.




                            Dobrú chuť J


4 komentáre:

  1. Kuřátko na medu, to zní a vypadá velmi lákavě, asi brzy vyzkouším :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Soni vyskúšaj verím že bude chutiť :-) ďakujem za návštevu ♥

      Odstrániť
  2. Da provare, sei sempre bravissima. Hai delle ricette che mettono fame :)

    OdpovedaťOdstrániť