Suroviny:
Jelenie karé.
Marináda-
olej, rozdrvená bazalka, rozmarín, jalovec, mleté čierne korenie, mletá
paprika, roztlačený cesnak (4 strúčiky) bobkový list, horčičné semienko, majoránka
môžeme pridať aj papriku pálivú ja ju z receptov vyraďujem. Na zahustenie
použijem na jemno strúhané zemiaky. Mäso z diviny je suché preto vždy
robím tak, aby bolo trochu na šťave.
Omáčka:
Višňový kompót, škrobová múčka, cukor, šťava z jedného
väčšieho pomaranča, griotka.
Postup:
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme a pridáme do
marinády. Ponecháme 24 hod. v chlade postáť.
Na panvicu dáme trocha oleja z marinády, dobre
rozohrejeme a opražíme mäso z oboch
strán.
Pustí šťavu ak je málo trošku podlejeme vodou. Ja som mala
mäso z jelienčaťa, tak že raz dva bolo uvarené. Nakoniec zahusťujeme strúhaným
zemiakom.
Šťavu (polovicu) z kompótu zahrejeme, časť studenej šťavy zmiešame so škrobovou múčkou, pridáme k zahriatej šťave a krátko povaríme. Pridáme višne, šťavu z pomaranča, trochu osladíme, dochutíme griotkou.
Dobrú chuť !
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára