sobota, 2. novembra 2013

JELIENIE NA VIŠŇOVEJ OMÁČKE








Suroviny:
Jelenie karé.                                                    
Marináda- olej, rozdrvená bazalka, rozmarín, jalovec, mleté čierne korenie, mletá paprika, roztlačený cesnak (4 strúčiky) bobkový list, horčičné semienko, majoránka môžeme pridať aj papriku pálivú ja ju z receptov vyraďujem. Na zahustenie použijem na jemno strúhané zemiaky. Mäso z diviny je suché preto vždy robím tak, aby bolo trochu na šťave.

Omáčka:
Višňový kompót, škrobová múčka, cukor, šťava z jedného väčšieho pomaranča, griotka.



Postup:
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme a pridáme do marinády. Ponecháme 24 hod. v chlade postáť.
Na panvicu dáme trocha oleja z marinády, dobre rozohrejeme  a opražíme mäso z oboch strán.

Pustí šťavu ak je málo trošku podlejeme vodou. Ja som mala mäso z jelienčaťa, tak že raz dva bolo uvarené. Nakoniec zahusťujeme strúhaným zemiakom.



Šťavu (polovicu) z kompótu zahrejeme, časť studenej šťavy zmiešame so škrobovou múčkou, pridáme k zahriatej šťave a krátko povaríme. Pridáme višne, šťavu z pomaranča, trochu osladíme, dochutíme griotkou. 




    Dobrú chuť !


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára