utorok 22. októbra 2013

MEDOVÝ KOLÁČ S TVAROHOM



Medový koláč s škoricovým tvarohom.
Pre milovníkov škorice , medu, a tvarohu. Jednoduchý a rýchly koláčik.

Šálka & hrnček - 250 ml, veľkosť plechu 45cm x 33cm.

Suroviny:
Dva hrnčeky hladkej múky, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 2 kávové lyžičky prášku do pečiva, 125 g masla, 2 vajcia, štipka soli, ovocie ja som zvolila broskyne, broskyňový džem, jedno balenie vanilkového pudingu, papier na pečenie.

Plnka:
500g mäkkého tvarohu, 4 vajcia, 6 polievkových lyžíc medu,2 kávové lyž. mletej škorice. Lyžice zarovnané nie kopcom. Na vrch koláča 1 balenie vanilkovo - škoricový cukor.


Postup:

Múku osolíme pridáme prášok  na pečenie, práškový cukor, mäkké maslo, vajcia.
Vypracujeme cesto. Papier na pečenie vystrihneme podľa veľkosti plechu. Na papieri rozvaľkáme cesto, preložíme na plech a necháme 30 min postáť na chladnom mieste.






V miske rozmiešame tvaroh, med, vajcia škoricu, pudingový prášok  tak aby bola plnka hladká bez hrudiek. Broskyne si nakrájame na menšie kocky. Cesto natrieme broskyňovým džemom J ja som zabudla J... a na to vlejeme polovicu plnky. Rovnomerne rozotrieme. Poukladáme nakrájané broskyne a na to vylejeme druhú polovicu plnky. Rozotrieme pomocou stierky. Poprášime vanilkovo - škoricovým cukrom. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C. Pečieme približne 35 minút.


Dobrú chuť.


4 komentáre: